Josep Albert: "Per a nosaltres la ITV és un servei públic i fins ara era un negoci"

El gerent de la Societat Valenciana d'ITV lamenta "la falta de cooperació" de les set concessionàries, però assegura el correcte funcionament del servei a partir del 27 de febrer

Josep Albert Quilis, gerent de la Societat Valenciana d'ITV, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Després de 25 anys de privatització, el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles té previst completar aquesta setmana la primera fase de la reversió pública. Josep Albert Quilis, gerent de la Societat Valenciana d'ITV, ha reconegut que estan trobant molts entrebancs i lamenta "la falta de cooperació" per part de les set empreses que tenen la concessió.

Albert ha explicat a Les notícies del matí que, a pesar de les dificultats, l'objectiu és ferm: assegurar el correcte funcionament del servei a partir del 27 de febrer, moment en què s'iniciarà la reversió en algunes estacions i del 6 de març en altres. "L'objectiu és que qualsevol ciutadà puga passar la ITV sense problema i amb normalitat".

Missatge de tranquil·litat a la plantilla

A més, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la plantilla pel seu lloc de treball. "Estem en un procés de subrogació del personal a la nova empresa i els treballadors poden exercir el seu dret de continuar o no".

El nou gerent del servei ha dit que per al govern del Botànic la gestió de la ITV "és un servei públic i fins ara era un negoci". Segons ha explicat, aquestes empreses "guanyaven 30 milions d'euros anuals" i ara l'objectiu és "prioritzar el servei públic per a prestar la millor atenció".

"És un negoci suculent i sucós i trobe moltes residències dels concessionaris i estic buscant aquesta col·laboració que crec que és necessària", ha afegit. En aquest sentit, ha remarcat que les instruccions aprovades s'han de complir, com són donar cites i prorrogar contractes fins al 30 de juny.

A partir de la setmana que ve s'activarà el sistema de cita prèvia per internet i per telèfon en totes les estacions que en aquest moment no n'estan facilitant, ha dit.

D'altra banda, al Campello (Alacantí), Santa Pola (Baix Vinalopó) i Calp (Marina Alta) no s'ha arribat a un acord amb les concessionàries per utilitzar les unitats mòbils. Quilis ha reconegut que això implicarà "interrompre el servei" mentre es munten les noves instal·lacions.

Respecte a si s'abaixarà el preu, ha explicat que al principi d'any es va rebaixar la tarifa en onze euros i "ara esperarem a veure com es consolida l'empresa".

Dotze noves ITV

Finalment, el president de la societat valenciana de la ITV ha recordat que es crearan dotze noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles a la Comunitat Valenciana. L'objectiu és millorar el servei i que cada ciutadà tinga una ITV a menys de 30 quilòmetres de distància.

També et pot interessar

stats