“Rècord absolut” de pernoctacions hoteleres a la Comunitat Valenciana a l’estiu, amb 10.770.842 estades

Enguany se supera en vora 100.000 allotjaments la xifra més alta registrada, que correspon al 2019

La platja de Benidorm de gom a gom
La platja de Benidorm de gom a gom / Shutterstock

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha remarcat que la Comunitat Valenciana ha tancat “el millor estiu de la història” amb “rècord absolut” en pernoctacions hoteleres i despesa turística, al mateix temps que ha atribuït estes xifres principalment al comportament del turisme estranger. En concret, s’han registrat un total de 10.770.842 pernoctacions hoteleres durant els mesos de juny, juliol i agost, un 4% més que l'any passat, segons les últimes enquestes publicades de l'Institut Nacional d’Estadística.

“Se supera en vora 100.000 la xifra més alta registrada, que correspon a l'any 2019, on es van aconseguir les 10.674.790 pernoctacions", ha manifestat Mazón, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat. A més, ha destacat l'increment de la despesa dels turistes estrangers durant els tres mesos d'estiu, ja que durant este període s'han registrat 5.582,14 milions d'euros, un 23,9% més que el 2023, i un 50,9% més que el 2019, any previ a la pandèmia.

Per això, el cap del Consell ha manifestat que des del govern valencià continuaran treballant per a consolidar estos resultats, “però també per a millorar les dades fora de la temporada estival”. En este sentit, ha recalcat que l'objectiu és “l'impuls a la desestacionalització i diversificar l'activitat turística de la Comunitat Valenciana”. Així mateix, ha assenyalat el compromís per a aportar "seguretat, certesa i estabilitat" a la indústria, a la qual ha considerat com "un sector estratègic" per al desenvolupament econòmic i social del territori valencià.

Amb una mitjana de 150.000 places hoteleres obertes, el grau d'ocupació mitjà als hotels valencians ha sigut de vora el 75% en esta temporada estival. Els litorals d'Alacant i de Benidorm són les zones amb major demanda, seguides per la ciutat de València i el litoral de Castelló, que fins i tot supera la capital en nombre de pernoctacions hoteleres en els mesos de juliol i agost.

En referència al mercat estatal, la demanda interna, dels mateixos valencians i valencianes, és la que major increment registra durant enguany, amb una pujada del 7,9% fins a agost. A més, Madrid, Catalunya i Andalusia són els mercats nacionals amb major nombre de pernoctacions en les destinacions valencianes.

També et pot interessar

stats