Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

La restauració augura un "calvari" de Setmana Santa i demana pactar la desescalada

La Coordinadora d'Hoteleria de la Comunitat Valenciana preveu una caiguda de facturació del 72,2% i que un 20% d'establiments no obrirà.

Un cambrer en una terrassa d'un bar a València

El sector de la restauració afronta resignat la Setmana Santa. Un període en què estimen que la facturació baixarà un 72,2% sobre l'aconseguida el 2019, últim any prepandèmia, les reserves a penes són d'un 12% del permés i un 20% dels establiments ni tans sols apujaran la persiana perquè les restriccions sanitàries fan inviable que facen negoci. Aquest dimecres, la Confederació d'Hoteleria de la Comunitat Valenciana ha demanat a través d'un comunicat al Consell que aquest "calvari" de Setmana Santa siga l'últim sacrifici del sector. La patronal reclama posar una data la setmana pròxima ja per a començar a negociar la desescalada. I ha llançat la primera proposta: ampliar l'horari de tancament fins al toc de queda.

Les pimes de la restauració asseguren que fa més d'un any que arrosseguen pèrdues de fins més de 80.000 euros de mitjana per establiment, la qual cosa ha comportat la desaparició d'un 30% de les empreses del sector, percentatge que pot ser més gran en el mes vinent. Els empresaris també han recordat que la facturació de la Setmana Santa és important en el conjunt de l'any.

I tot i la desfeta general, les previsions són millors en l'interior que en la costa, com ja va ocórrer durant l'estiu passat. La previsió de facturació en l'interior és un punt i mig per damunt de la de la costa i 12 punts superior a la urbana. A la província d'Alacant, que depén més del turisme nacional i internacional, la previsió apunta que el sector facturarà un 25,9% del que va facturar la Setmana Santa de 2019. Un de cada quatre establiments es mantindrà tancat. A Castelló, pel contrari, l'excursionisme i el turisme d'interior fan preveure una facturació del 28,7% respecte del que van aconseguir fa dos anys. I a la província de València, la de major densitat de població aguanta, la facturació serà del 29,9% respecte de les dades de 2019.

També et pot interessar