La restauració reforça les plantilles de cara a la Setmana Santa, però moltes vacants queden buides

A València alguns opten per allargar els contractes que van fer per a cobrir les Falles

Una cambrera en un local de València
Una cambrera en un local de València / A Punt NTC

A les portes de la Setmana Santa, el sector turístic, principalment la restauració, busca reforçar les plantilles. L'arribada de visitants multiplica la faena, però moltes vacants queden buides per falta de personal. A València alguns opten per allargar els contractes que van fer per a cobrir les Falles.

Amb la Setmana Santa tocant a la porta, bars i restaurants es preparen per a cobrir una campanya que esperen amb els braços oberts.

Des d'Adecco indiquen que entre desembre i febrer la demanda de treballadors en el sector de l'hoteleria a la Comunitat Valenciana ha crescut un 53%. S'han publicat més de 1.600 ofertes en diferents portals d'ocupació.

Entre els perfils més sol·licitats, cuiners i personal de sala. Segons els restaurants, és més fàcil trobar cambrers, però es necessiten més cuiners. Però cobrir tota la demanda és cada vegada més complicat. Segons Adecco, "encara que el sector està fent esforços per a millorar-ho, s'han de reforçar més encara, i no és un dels sectors més atractius per a treballar".

Des del sector asseguren que la falta de personal qualificat fa que el perfil dels que cobreixen eixes vacants siga cada vegada més heterogeni.

També et pot interessar

stats