Els restauradors demanen obrir les terrasses i els interiors amb el 50% de l'aforament
Empresaris de l'hoteleria i l'oci reclamaran aquesta vesprada en la reunió amb el Consell començar la desescalada l'1 de març.
Els empresaris del sector de la restauració i de l'oci es reuneixen aquesta vesprada amb la consellera de Sanitat Universal i el secretari autonòmic de Turisme per a tractar la desescalada i el full de ruta d'obertura de l'hoteleria de la Comunitat Valenciana. El president de la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur), Víctor Pérez, ha dit a Les notícies del matí que la millor solució per a començar la desescalada és obrir les terrasses dels locals l’1 de març.
Amb la baixada en el nombre de contagis, la Generalitat es prepara per a elaborar, juntament amb els sectors afectats per la pandèmia de Covid-19, com ara l'oci nocturn i la restauració, un pla de desescalada "lent i gradual" a partir de l'1 de març, segons ha destacat en declaracions a À Punt la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. Damunt la taula estarà el missatge que ha llançat pel president de la Generalitat: no volen córrer, la desescalada serà molt prudent, lenta i segura.
L'objectiu d'aquesta trobada és crear una taula de treball per a debatre les propostes d'un dels sectors més afectats pels efectes de la crisi econòmica, ja que, segons ha apuntat Víctor Pérez, "l'hostaleria fa un mes que està tancada i l'oci un any, la qual cosa ha suposat que un 30% dels locals d'oci ja hagen desaparegut". És per això, que el president de Fotur ha avançat que demanaran al Consell que a partir de març, "si les condicions sanitàries ho permeten, obrir de les terrasses, els interiors amb el 50% d'aforament i també els salons de noces i esdeveniments, ja que estan en espais amples".
A més, el sector demanarà que les ajudes siguen "més àgils i directes" i han perfilat un document conjunt de propostes que presentaran aquesta vesprada. "Ajuda de rescat o que se'ns deixe treballar amb les mesures [de protecció] com qualsevol altre sector", aquesta és la principal reclamació, segons la patronal.
El president de Futur ha defensat un sector "criminalitzat" quan, segons ha indicat, van ser dels primers a preparar unes mesures de prevenció i seguretat avalades pel Ministeri de Sanitat, i només representen "el 2% dels contagis, segons indica la web de Sanitat". De tota maneres, des de la patronal de la restauració i de l'oci han posat l'accent en la necessitat que "el ritme de vacunació vaja més de pressa", ja que l'agenda de la desescalada "la marca la salut i la pandèmia".