Sánchez trasllada a UGT la necessitat que la reducció de jornada tinga el suport de la CEOE

Pepe Álvarez assenyala que el PSOE assumeix el compromís del programa de govern amb Sumar de reduir la jornada setmanal a 37,5 hores

Pedro Sánchez i el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez
Pedro Sánchez i el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, a la seu del PSOE / Gustavo Valiente (Europa Press)

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha afirmat aquest dilluns que el president del govern, Pedro Sánchez, vol que la reducció de la jornada setmanal fins a les 37,5 hores es duga a terme amb el suport de la CEOE.

Després de reunir-se en la seu socialista de Ferraz amb l'executiva del PSOE, liderada per Sánchez, el dirigent sindical ha assenyalat que el PSOE assumeix el compromís del programa de govern de reduir la jornada setmanal a 37,5 hores i que, per tant, "no hi ha dubtes" que aquesta mesura s'escometrà.

"El PSOE, el mateix president del govern, en tot cas, també situa la necessitat que es faça amb el màxim consens possible, sobretot pel que fa a la CEOE", ha afegit el líder d'UGT.

Álvarez ha reconegut que el procés d'implantació dels canvis legislatius que portaran la jornada setmanal de treball fins a les 37,5 hores no estarà exempt de dificultats, però també ha recalcat que tampoc ho van estar altres mesures adoptades en el passat.

"La jornada laboral és un dels reptes fonamentals. Després de quaranta anys, toca reduir el temps de treball al nostre país i, en eixe sentit, anar a la jornada de 37,5 hores ens sembla molt important", ha subratllat el dirigent sindical.

La de hui ha sigut la segona reunió en els últims huit anys que celebren la comissió executiva federal del PSOE i la comissió executiva confederal de la UGT. L'objectiu era analitzar el moment polític, econòmic i social, així com les propostes de futur de cara a aquesta legislatura i la coordinació entre el treball del sindicat i del PSOE.

En aquest sentit, Álvarez ha detallat que la UGT i el PSOE han acordat crear grups de treball, tant en l'àmbit estatal com de comunitat autònoma, així com mantindre una reunió entre totes dues executives "almenys una vegada a l'any".

Per part seua, el president del govern, Pedro Sánchez, ha assenyalat en les seues xarxes socials que continuarà treballant al costat d'UGT en aquesta legislatura. "Més i millor ocupació, més drets i més convivència per a millorar les condicions laborals dels treballadors del nostre país", ha afegit.

També et pot interessar

stats