Sanitat i sindicats acosten les posicions per a implantar la jornada laboral setmanal de 35 hores

El conseller Marciano Gómez assegura que la proposta beneficiarà els treballadors i els pacients

El conseller de Sanidad, Marciano Gómez, presenta les seues propostes a la Taula Sectorial amb els sindicats
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, presenta les propostes a la taula sectorial amb els sindicats / GVA

Una nova jornada laboral de 35 hores reals de dilluns a divendres i 1.512 hores en full d’anotacions per al personal de torn rodat, que començaria d'ací a un any, l’1 de gener del 2025. Aquesta és la proposta que la Conselleria de Sanitat ha posat sobre la taula en la reunió sectorial amb els sindicats del sector. 

El document també inclou la tramitació d'un nou decret de jornada, permisos i llicències, que substituiria l’actual en vigor, que afecta directament les condicions de treball i les vacances del personal al servei de les institucions sanitàries de la Generalitat que depenen de la conselleria. 

A més, es vol modificar la norma que regula les llistes d’ocupació temporal i així, poder contractar de manera descentralitzada; igualar les condicions de treball i el règim jurídic dels col·lectius professionals; i tractar altres temes que els sindicats han sol·licitat i que afecten el funcionament del sistema sanitari, com la millora les condicions del servei d’emergències, el treball a torns, les retribucions, els programes de reforç assistencial i la gestió a demanda. 

Per part de l’administració, el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, s’ha mostrat “satisfet” de la reunió. Segons el seu parer, ha culminat de forma “fructífera i molt positiva”, ja que alguns punts de l’acord podrien beneficiar al personal públic “de manera immediata”. Gómez ha demanat als representants sindicals “responsabilitat” a l’hora de tancar aquest acord de legislatura, que beneficiarà “els professionals i també els pacients”, i s’ha compromés a continuar convocant taules tècniques de negociació pròximament.

Els sindicats desconvoquen la protesta convocada

Els sindicats de la Mesa Sectorial de Sanitat han decidit així desconvocar la protesta prevista per al 19 de desembre davant del Palau de la Generalitat, segons han informat en un comunicat conjunt.

També et pot interessar

stats