El secretari d'Ascer: "La supervivència de la indústria taulellera depén de Brussel·les"

Alberto Echavarria destaca que han tingut 2.000 milions d'euros de sobrecost energètic i a penes han rebut 75 milions d'ajudes. "Les empreses estan carregades amb unes motxilles de sobrecostos i de pèrdua de competitivitat enormes"

Alberto Echavarria, secretari general d’Ascer, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El principal desafiament del sector tauleller de la província de Castelló està a Brussel·les i "com enfocarà la defensa de la producció i la fabricació de productes europeus", espanyols i italians, principalment, enfront dels productes de fora de la Unió Europea. Així ho acaba de destacar en una entrevista este dilluns a Les notícies del matí Alberto Echavarria, secretari general d’Ascer, l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulell i Paviment Ceràmics.

"Eixe és el principal desafiament que tenim davant: la supervivència de la indústria taulellera depén de Brussel·les; si no juguem tots amb les mateixes cartes, no podrem sobreviure. La principal batalla és una batalla reguladora i política", ha assenyalat el secretari de la patronal.

La supervivència de la indústria taulellera depén de Brussel·les; si no juguem tots amb les mateixes cartes, no podrem sobreviure. La principal batalla és una batalla reguladora i política

Echavarria ha explicat que estos dos últims anys han tingut "més de 2.000 milions d'euros de sobrecost energètic anys i a penes hem rebut 75 milions d'euros" del govern espanyol. Això vol dir que les empreses estan carregades amb "unes motxilles de sobrecostos i de pèrdua de competitivitat enormes".

Un descens de les exportacions del 7% i de la producció del 2,3%

I les previsions per a este 2024 no són bones. En un sector on les exportacions representen el 75% de les vendes, en el primer semestre registren una caiguda del 7%. Encara que el mercat grec ha crescut, "la majoria dels nostres mercats estratègics cauen, especialment els de la UE, però també als Estats Units".

Una caiguda de les vendes que va unida també a un descens de la producció del 2,3% en este semestre, segons els estudis d'Ascer. Unes dades que contrasten amb el creixement del 14% que llança l'IVE per al sector. "Estem segurs de les nostres dades, perquè una caiguda del 7% de les exportacions en volum s'ajusta en una caiguda de la producció de l'entorn del 2%. Per descomptat, no s'ajusta gens a un creixement del 14%, això no té discussió".

Estem segurs de les nostres dades, perquè una caiguda del 7% de les exportacions en volum s'ajusta en una caiguda de la producció de l'entorn del 2%. Per descomptat, no s'ajusta gens a un creixement del 14%, això no té discussió

Reunió amb l'IVE per a contrastar els sistemes de mesurament

Echavarria ha afirmat que a principis d'octubre mantindran una reunió amb l'Institut Valencià d'Estadística per a contrastar els sistemes de mesurament que es fan servir en cada cas i esbrinar la causa d'esta diferència en les dades de producció al sector tauleller. 

Un total de 70 empreses de Castelló estaran a Cersaie

El sector tauleller valencià presentarà les novetats la setmana que ve a Cersaie, la fira internacional del taulell més important del calendari, que té lloc a Bolonya entre el 23 i 27 de setembre. Estaran presents unes 70 empreses de la província de Castelló d'este sector, segons ha indicat el secretari de la patronal Ascer.

També et pot interessar

stats