El sector agrícola demana poder fumigar el camp amb drons
El projecte de DronSafe pretén arreplegar dades científiques per a demostrar la seguretat mediambiental dels drons i poder canviar la llei
Una forma més sostenible i més precisa d'aplicar els productes fitosanitaris al camp. És el que permet l'ús de drons, segons ha comprovat À Punt en un hort a Polinyà de Xúquer. El dron pot acostar-se i dispersar productes fitosanitaris amb precisió i seguretat.
Des de sector de l’agricultura critiquen que estiguen sotmesos a la llei aèria pròpia de les avionetes i, per tant, els tractaments fitosanitaris amb drons estan prohibits. "S'està avançant molt tecnològicament, però la legislació ens frena i és una pena", segons ha dit Mamen Márquez, responsable de bones pràctiques agrícoles d'Aepla.
"Són zones de difícil accés i en eixes zones és molt útil tindre els drons per a poder fer eixos tractaments que amb una altra mena de maquinària és molt complicat", han indicat Márquez.
El projecte de DronSafe pretén arreplegar dades científiques per a demostrar la seguretat mediambiental dels drons i poder canviar la llei, ja que "l'aplicació amb els drons és segura, és eficaç i no es posa cap risc mediambiental addicional", tal com destaca Carlos Montesinos, del departament d'Innovació i Transferència d'AVA-Asaja.
L'objectiu és generar un protocol d'actuació i perquè el puga emprar un agricultor que vulga començar a aplicar amb drons, pel fet que usar drons per a fumigar els cultius té diversos avantatges.
Des del sector afirmen que hi ha països europeus que ja disposen de lleis que permeten l’ús de drons al camp i que cal sumar-se a ells perquè canvie la llei de la Unió Europea que a hores d’ara els prohibeix.