El sector del metall es concentra aquest dimecres per a reclamar pujades salarials

Denuncien que la patronal valenciana del sector, Femeval, manté el conveni bloquejat

Imatge d'arxiu de la indústria metal·lúrgica
Imatge d'arxiu de la indústria metal·lúrgica / Shutterstock

CCOO PV i UGT-PV han convocat una concentració per a aquest dimecres davant el “bloqueig” del conveni col·lectiu de la indústria metall de València i per a reivindicar increments salarials en el sector. La protesta serà a les 10:00 hores, davant la seu de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval), segons ha indicat CCOO en un comunicat.

El sindicat explica que en l'última reunió es va evidenciar que les posicions continuaven molt distanciades, ja que la patronal Femeval insistia a no incloure increments salarials. Des de CCOO indiquen que en la trobada reivindicaren el compliment del V Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) 2023-2025 —que acaba de ser signat per patronal i sindicats per a desbloquejar els convenis col·lectius—, i que recomana una pujada salarial d'almenys el 10% entre 2023 i 2025. En “cap cas”, manifesten, signaran una congelació salarial com la proposada per Femeval perquè el seu objectiu és mantindre el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores. 

Denuncien que la patronal no sols no va reconéixer l'acord salarial, una postura “completament fora de context”, sinó que, després de conéixer que la convocatòria de la concentració d’aquest dimecres coincidia amb la data de la següent comissió negociadora, la va desconvocar.

Femeval veu les propostes inassumibles

La patronal Femeval, per la seua banda, ha qualificat l'acte de protesta de “sorprenent”, “inoportú” i “no ajustat a la realitat”. Així mateix, considera que la consigna sindical plantejada en termes de “salari o conflicte” evidencia una predisposició a crear tensions en la negociació, igual que la plataforma presentada amb propostes inassumibles en les quals s'entreveia que s'estava programant la conflictivitat que ara ha vist la llum, segons l'empresariat.

La patronal argumenta que el 95% dels convenis firmats en entorns temporals al del metall no tenien clàusula de revisió salarial a IPC real i només el 5% en tenien, una situació que ha afectat les empreses del metall valencià, que arrossegaven dos anys de forts increments salarials a conseqüència de la revisió de l'IPC del 6,5% en 2021 i 5,7% en 2022”. Per això, consideren que la moderació salarial que sol·liciten és procedent per a aconseguir un equilibri amb la resta de convenis.

Així mateix, reclamen maduresa sindical i que prevalga el diàleg social responsable i pacífic per a poder negociar “des de la sensatesa i el trellat”, sense elements que perjudiquen la negociació.

Finalment, asseguren que no abaixaran la guàrdia en la seua tasca de preservar els més de 85.300 llocs de treball contemplats en el conveni, “sempre des de la bona fe negociadora” i des d'una perspectiva realista amb l'actual escenari econòmic complicat.

També et pot interessar

stats