Seipasa invertirà quatre milions en la nova seu a l'Alcúdia
L'empresa valenciana augmenta la seua inversió en R+D+I perquè estima que dos de cada tres fitosanitaris convencionals poden deixar d'existir a mitjà termini
L'empresa valenciana Seipasa, Premi Nacional d'Innovació el 2020, especialitzada en el desenvolupament, formulació i fabricació de bioinsecticides, biofungicides, bioestimulants i fertilitzants, ha iniciat els treballs de construcció del nou edifici dins del seu complex industrial a l'Alcúdia.
La companyia ha anunciat una inversió de quatre milions d'euros per a dotar-se de les instal·lacions i de la tecnologia necessàries per a posar en el mercat la seua nova línia de producte.
Aquest nou edifici, situat en la confluència de l'avinguda de la Ronda d'Europa i el carrer de Gutiérrez Mellado, dins del polígon industrial La Creu de l'Alcúdia, també albergarà les noves oficines centrals de la companyia. La instal·lació permetrà a Seipasa disposar d'un espai de 4.400 m² nous. Dels quals, 2.900 m² es destinaran a la nova planta de producció i els altres 1.500 m² restants es reservaran per a espais de treball.
El nou edifici estarà equipat amb la tecnologia més avançada, i serà totalment sostenible en l'ús dels materials i eficient en el consum d'energia. Els treballs de construcció acaben de posar-se en marxa i s'espera que estiguen acabats durant el primer trimestre del 2023.
El gerent de Seipasa, Pedro Peleato, ha explicat que l'inici de les obres de construcció representa el primer pas per al llançament al mercat de la nova línia de producte en la qual treballa la companyia.
"El nostre departament d'R+D+I investiga des de fa anys la formulació i el desenvolupament d'una nova línia de producte que es posicione com una alternativa real i eficaç enfront dels herbicides sintètics que existeixen actualment en el mercat. En Seipasa hem treballat per a trobar l'equilibri entre totes les peces del tauler, des de la tecnologia fins als costos passant per la regulació, perquè aquesta alternativa siga una realitat en mans dels agricultors", ha assegurat Peleato.
El gerent de Seipasa ha afegit que, en el cas de la UE, estem parlant d'una potencial desaparició a curt i mitjà termini del 40% de les substàncies actives disponibles: "S'estima que poden deixar d'existir dos de cada tres fitosanitaris convencionals. Aquest escenari obliga les empreses a posar tot el seu talent i innovació en el desenvolupament d'aquestes noves alternatives gràcies al biocontrol i, en el cas concret de Seipasa, a partir del nostre model de tecnologia natural".
Aquesta serà la tercera gran ampliació efectuada per la companyia en els últims tres anys en el complex industrial per a reforçar la seua capacitat innovadora, productiva i operativa, després de les escomeses els anys 2018 i 2021.