Els sindicats comencen a reivindicar al carrer la reducció de la jornada laboral setmanal

CCOO i UGT han convocat este dimarts a València un acte i el pròxim 26 es manifestaran a les tres capitals valencians davant de la seu de les patronals

Fullets  repartits este dimarts
Fullets repartits este dimarts / À Punt NTC

Els secretaris generals d'UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, creuen que les negociacions per a reduir la jornada laboral estan esgotades amb la patronal CEOE i han instat el govern a donar ja forma legal a la mesura. Els sindicats han convocat este dimarts al matí actes en diverses ciutats, entre elles a València, per a reivindicar que s'avance en l'aprovació d'esta mesura.

La reivindicació s'ha convocat hores abans de la reunió que mantindran este dimarts a la vesprada el govern, els sindicats i la patronal en un nou intent de pactar la reducció de jornada setmanal. Acord que té en l'oposició de la patronal espanyola CEOE el gran escull.

Álvarez i Sordo han fet estes declaracions a l'estació madrilenya d'Atocha, on han acudit per a repartir informació sobre esta reivindicació. A València, la reivindicació s'ha fet a l'estació del Nord. Allí, el secretari general d'UGT-PV, Ángel Álvarez, ha defensat la importància de generalitzar la reducció de jornada laboral setmanal. "Creiem que la productivitat al nostre país ha crescut de manera important i el que hem de fer és estendre eixa reducció de jornada al conjunt de l'economia", ha contextualitzat el líder sindical. Álvarez ha estimat que a la Comunitat Valenciana, al voltant d'1.300.000 treballadors i treballadores es podrien beneficiar en el sector privat d'una reducció de la jornada.

Els sindicats han convocat per al 26 de setembre manifestacions en les principals ciutats valencianes (en línia amb la convocatòria feta al conjunt d'Espanya) davant de la seu de les patronals per a reivindicar eixe acord.

Per la seua banda, la secretària general de CC OO PV, Ana García, ha defensat que després de més de quaranta anys de tindre 40 hores de jornada setmanal, és hora de rebaixar-la dos hores sense reducció salarial. "Estan havent-hi transformacions en l'àmbit laboral, econòmic i social. En part fruit pel treball i l'esforç dels treballadors i les treballadores. I tot això està fent pujar la productivitat de les empreses, només cal veure els beneficis empresarials del 2023, que han sigut rècords", ha argumentat la responsable sindical. García ha remarcat que la mesura ajudarà a un repartiment just d'una riquesa que ara es queda en mans de les empreses i també considera que tindrà impactes positius en el medi ambient, en la conciliació i en el sector de l'oci. "Instem la patronal a tindre seny i deixar d'amenaçar", ha afegit.

També et pot interessar

stats