Els sindicats esperen que la setmana que ve es firme la venda de Marie Claire a For Men

L'empresa ha informat que té "plans ambiciosos" que inclouen l'expansió del seu catàleg de productes amb roba interior, esportiva, de bany per a homes i dones i productes sanitaris, a més de mantindre la línia tradicional

Un treballador de la planta de Marie Claire a Vilafranca
Un treballador de la planta de Marie Claire a Vilafranca

Els sindicats esperen que la setmana que ve es firmen les escriptures de compravenda de la marca de llenceria Marie Claire a l'empresa madrilenya For Men, moment en què es posarà en marxa el procés per a incorporar escalonadament els 77 treballadors actualment en situació d'ERTO.

La previsió inicial era que la firma es formalitzara la penúltima o l'última setmana d'agost, si bé el període vacacional l'ha postergat a dilluns que ve, segons UGT, que ha indicat que en les quatre setmanes següents hauran d'incorporar-se els treballadors.

L'empresa For Men ha informat que té "plans ambiciosos" per a Marie Claire, marca fundada el 1907 i amb seu a Vilafranca (Ports), que inclouen l'expansió del seu catàleg de productes per a abastar roba interior, roba esportiva, roba de bany per a homes i dones i productes sanitaris, a més de mantindre la línia tradicional.

En segon lloc, preveu la modernització de la planta de producció, la qual cosa inclou una inversió "significativa" en la instal·lació de panells fotovoltaics a les instal·lacions de producció, per a optimitzar la capacitat d'autoconsum elèctric de l'empresa i reduir les emissions de CO₂.

Finalment, For Men es compromet en un comunicat a l'enfortiment de la presència de la marca tant en el mercat espanyol com en l'internacional, i a mantindre i generar nous llocs de treball a la comarca.

UGT ha valorat positivament les intencions del futur propietari, que passen per reflotar Marie Claire, els treballadors de la qual "tenen ganes de començar a treballar amb la professionalitat que els caracteritza per a portar la marca al que va ser, líder en el sector tèxtil en l'àmbit mundial".

Les mateixes fonts han indicat que el 30 de setembre s'acaba l'ERTO actual, per la qual cosa eixa data els 77 treballadors han d'estar ja reincorporats, i que esperen que després de signar les escriptures es puga reunir el representant dels treballadors amb la nova direcció.

El jutjat mercantil número 1 de Castelló va autoritzar al principi d'agost la venda de la unitat productiva Marie Claire per un import de 250.000 euros a l'oferta presentada en nom de For Men, que ha de continuar amb l'activitat empresarial durant almenys tres anys. Marie Claire va ser considerada un dels motors econòmics més importants de la comarca dels Ports, zona amb alt risc de despoblació, on va arribar a tindre 900 empleats en la primera dècada d'este segle.

No obstant això, el setembre del 2023, després d'un prolongat període d'inestabilitat econòmica que va acabar amb la paralització de les seues activitats el juny d'eixe any i la presentació d'un ERO per a 190 treballadors, va presentar concurs de creditors.

També et pot interessar

stats