Els sindicats es manifestaran dilluns per a exigir a Educació l'"aplicació immediata" dels acords de plantilles

CCOO veu una "llacuna jurídica" i una "empastrada" en la denúncia de la Generalitat i qüestiona que tinga intenció de recórrer contra la suspensió cautelar del TSJCV

Roda de premsa dels responsables d'Educació de CCOO PV
Roda de premsa dels responsables d'educació de CCOO PV / Europa Press

Els sindicats educatius STEPV, CCOO i UGT es concentraran dilluns que ve a les portes de la Conselleria d'Educació per a exigir l'"aplicació immediata" dels acords de plantilles subscrits al juny del 2023 —durant el mandat del govern del Botànic—, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) els haja donat la raó en una resolució que suspén cautelarment la denúncia de la Generalitat contra estos acords, així com les instruccions aprovades al juny d'enguany per a definir les plantilles de professorat.

Així ho han avançat este dimecres responsables d'educació de CCOO PV en una roda de premsa, en la qual han exigit una "reunió urgent" al departament liderat per José Antonio Rovira. Li reclamen que "no ho demore més" i "no s'encante" i incorpore "els 1.900 professors més que havien d'estar treballant enguany". Des de l'organització sindical han subratllat que l'acte del tribunal és "molt contundent" i consideren per això que, si la Conselleria "realment vol" acatar "el que diu la justícia", el que ha de fer és "començar a implementar el professorat que hi ha pendent segons els acords signats el 2023" que "tanta falta fa".

Per a CCOO, "si tan clar" té el departament de Campanar que no vol "efectuar retallades, no fa falta interposar el recurs" contra la paralització cautelar dels canvis en les plantilles, com el govern valencià té intenció de fer. Per això, el sindicat demana a l'administració que "no embolique més, no estire el xiclet" i aplique els acords "negociats pels cinc sindicats de la taula sectorial".

En este context, han reivindicat que la negociació col·lectiva és "sagrada": "Si s'ha arribat a una negociació que ha costat dos anys i que ha cristal·litzat en els acords que finalment van tindre el vistiplau de tota la taula, no es pot menysprear el que els representants legals dels treballadors han acordat".

Així, l'ens sindical qualifica de "llacuna jurídica" i d'"empastrada" la denúncia de la Generalitat als acords de plantilles i sosté que els arguments que donen per a recórrer contra la suspensió cautelar "jurídicament fan aigües una vegada i una altra". Com també ho han fet, a parer d'ells, els de la llei de llibertat educativa que "més aviat arracona el valencià perquè no siga llengua vehicular com havia sigut sempre".

També acusen tant el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, com el president de la Generalitat, Carlos Mazón, d'"enganyar" amb "veritats a mig fer" o "directament amb faules i mentides". Als dos els han retret que traguen pit del suposat "increment de 500 professors" en este inici de curs 2024-2025 quan, realment, "són 1.400 menys dels que hauria d'haver-hi". "És una veritat a mig fer, malintencionada i enganyosa, una retallada disfressada", han censurat. Per tot això, han promés estar "bel·ligerants" en els mesos que venen.

També et pot interessar

stats