Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Els sindicats reprenen les mobilitzacions contra les “retallades” de Sanitat

CCOO, UGT i Intersindical acusen la conselleria de no voler dialogar sobre el que consideren un empitjorament de les condicions de treball del personal

Una protesta dels sanitaris a les portes del Palau de la Generalitat, en una imatge d'arxiu / CCOO (Europa Press)

CCOO, UGT i Intersindical continuaran amb les mobilitzacions contra les mesures de "retallada" de Sanitat i "la falta de diàleg". Els sindicats també han avançat que mantenen la recollida de firmes que es va iniciar al juny per a "evidenciar el malestar del personal sanitari", segons han assenyalat en un comunicat conjunt.

Els tres sindicats han criticat que les mesures que està adoptant la Conselleria de Sanitat "van orientades a empitjorar les condicions de treball, incrementant la càrrega assistencial, afeblint el sistema i abaixant la qualitat de l'atenció". "Només avancen cap a les retallades, la privatització i la fugida de professionals", han assenyalat.

En esta línia, CCOO, UGT i Intersindical afirmen que el d’enguany és "el pitjor" pla de vacances que "s'ha vist en dècades en la nostra comunitat, que este estiu ha portat els professionals a situacions límit en alguns centres amb tancament de plantes completes, 2.700 llits menys i centres auxiliars de platja tancats".

Esta situació, segons denuncien, també ha anat acompanyada d'una mobilitat de professionals entre departaments a causa de les ASI (agrupacions sanitàries interdepartamentals), que "no és gens popular entre el personal, que s'hi està negant".

Des del punt de vista dels sindicats, "la solució no és sobrecarregar la plantilla, és incrementar-la" i de fet han recalcat que "la falta d'especialistes en alguns centres ha fet que la mateixa ciutadania haja hagut de desplaçar-se a uns altres". "Això demostra el fracàs de les ASI, que només serveixen per a deteriorar l'atenció", han afirmat. Així mateix, indiquen que, des que va començar la legislatura, "han augmentat les llistes d'espera quirúrgiques, la demora en atenció primària i s'està derivant a la sanitat privada".

Els tres sindicats celebren que la Conselleria de Sanitat "s'haja obert a negociar" el nou decret sobre atenció primària i comunitària, però han criticat que "molts temes no s'han debatut amb la representació legal" del personal.

D'altra banda, han recalcat que un altre tema "pendent" i "més que paralitzat" és la negociació de la jornada de 35 hores, “una cosa acordada en l'anterior legislatura, que Sanitat va rebutjar i es va comprometre a renegociar”.

Sanitat