Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Sis valencianes entre les dones més influents a Espanya el 2023, segons Forbes

La revista econòmica destaca els perfils de Cuchita Lluch, Elisabet Benavent, Hortensia Herrero, Juana Roig, Margarita Parra i Núria Roca

Les sis valencianes destacades per la revista Forbes / Forbes

Els seus noms són sinònim de lideratge, innovació, futur i reivindicació. La revista econòmica Forbes ha publicat aquest dimecres la llista de les cent dones més influents a Espanya enguany, i entre elles es troben les valencianes Cuchita Lluch, Elisabet Benavent, Hortensia Herrero, Juana Roig, Margarita Parra i Núria Roca. 

Amb presència o no en les xarxes socials, les dones tenen un lloc destacat en el món dels negocis, la literatura, la televisió o la ciència. “S’inclouen perfils de diferents sectors amb l’objectiu que aquesta selecció servisca de fotografia general (...) i siga al més fidel possible a totes les dones influents a Espanya”, resa la revista. 

En À Punt Notícies hem arreplegat el nom de les dones que han crescut i han desenvolupat el seu potencial al territori valencià. 

Cuchita Lluch (Begoístas)

La revista destaca que Cuchita Lluch va entrar el 2007 en l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, que va presidir durant cinc anys, i es va convertir en una “peça fonamental” per a la visibilitat de la cuina valenciana. En l’actualitat, a més de ser membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, ha creat amb la seua germana Begoña la plataforma d’alimentació saludable Begoístas.  

Elisabet Benavent

Fa deu anys, una novel·la autopublicada va fer que la carrera meteòrica d’Elisabet Benavent prenguera el vol. En los zapatos de Valeria seria el primer de la vintena de llibres que ja du publicats en només una dècada. La gandienca, amb quatre milions de llibres venuts i una fidel legió de lectores, és considerada, segons Forbes, com una “hipervendes” de la novel·la romàntica. Netflix ja ha apostat per dur a la xicoteta pantalla la saga de Valeria i el llibre Fuimos canciones i enguany també ha estrenat Un cuento perfecto

Hortensia Herrero (Fundació Hortensia Herrero)

Llicenciada en Ciències Econòmiques, és vicepresidenta, consellera i sòcia accionista del 28% de Mercadona. El 2014, van nomenar l’empresària filla predilecta de València. Des de la creació de la fundació que porta el seu nom, busca conservar el passat de la ciutat i recuperar el patrimoni valencià, com l'església de Sant Nicolau, i també promou l'art amb accions filantròpiques i de mecenatge. El novembre obrirà també el Centre d’Art Hortensia Herrero. 

Juana Roig (Mercadona Tech)

Filla d’Hortensia Herrero i Juan Roig, ha actualitzat Mercadona amb l'impuls de la digitalització de la companyia, amb millores en el web del supermercat. La revista Forbes destaca que les seues actuacions han suposat que la compra en línia en la cadena de supermercats s’eleve fins a 540 milions d’euros en només en un any. 

Margarita Parra Álvarez (Institut de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic)

Des de finals del 2022 és la directora de l’Institut de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic, el centre d'investigació i ensenyament que té com a fi la salut, l'alimentació, la seguretat i el medi ambient. A més, és catedràtica de Química Orgànica en la Universitat de València, càrrec que ocupa des del 2010. La institució educativa li ha concedit durant diversos anys el premi de docència de qualitat.

Núria Roca

Enguany ha iniciat la tercera temporada del seu magazín dominical La Roca (La Sexta) i manté col·laboracions a El hormiguero. D'arquitecta tècnica a comunicadora, també és model, actriu i escriptora. Va començar la carrera a València el 1993, fins a fer el salt a la televisió espanyola amb Waku Waku. “En la seua extensa carrera ha demostrat ser una tot terreny, perquè converteix en èxit qualsevol format”, destaca Forbes.

També et pot interessar