Suspenen cautelarment l'adjudicació de les obres d'ampliació del port de València

Una empresa de la segona UTE amb més puntuació en el concurs interposa un recurs que obliga a suprimir l'adjudicació

Projecte d'ampliació del port de València
Projecte d'ampliació del port de València / À Punt NTC

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha suspés cautelarment l'adjudicació de les obres de construcció de la terminal de contenidors de l'ampliació nord del port de València, que s'havia adjudicat a l'UTE formada per Acciona Construcció, Jan de Nul NV i Grupo Bertolín, SAU. La decisió s'ha pres arran de la interposició d'un recurs per part d'una empresa de la següent UTE amb major valoració, la formada per Dragados, Rover Maritime, Torrescamara i Cia de Obras, Dredging International España i Dravo.

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València va adjudicar l'1 de juliol les obres de la terminal de contenidors a l'UTE que havia obtingut la màxima puntuació en la valoració tècnica, tant en l'oferta base com en la variant, que és la que va ser triada i té un pressupost de vora 592 milions d'euros.

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va anunciar al juny que les obres arrancarien després de l'estiu. La nova terminal de contenidors se situarà en aigües abrigades de l'ampliació nord, tindrà una superfície d'unes 137 hectàrees i 1.970 metres de línia d'atracada, amb una capacitat per a albergar fins a cinc milions de contenidors.

També et pot interessar

stats