El tancament de Marie Claire deixa un futur incert a Vilafranca
El veïnat demana inversions en infraestructures per a atraure gent i evitar el despoblament
Al poble de Vilafranca (Ports) el pes econòmic tenia nom i cognom: Marie Claire. L'anunci del tancament ha sigut un colp per al veïnat, que depenia directament d'aquesta empresa i dels llocs de treball que generava al municipi. En concret, 270 persones es veuen afectades per un ERO i s'hauran de plantejar el seu futur. Això és una maçada per a tots, "perquè no és que Vilafranca s'afone, és que s'afona la comarca", ha declarat un veí.
Molts han assegurat que era una mort anunciada, ja que "portem molts anys en aquesta situació, com retallades del sou", segons una veïna i treballadora de Marie Claire. "Des de dins ja véiem que no hi havia el ritme d'altres anys", ha reconegut un altre empleat. Les importacions, la falta de mercat i l'augment de costos van iniciar una caiguda de vendes que no ha tingut fre.
"Gastar-se més diners no val per a res", ha lamentat un altre veí, en referència als díhuit milions d'euros que el Consell li va injectar a l'empresa en dos anys per a evitar-ne el tancament.
Molts pensen ara preocupats quin serà el futur del poble i com afectarà els comerços de la zona. Els joves han advertit del risc de la despoblació per la falta de treball. "El tenim tot al poble, però igual hem d'eixir fora", han lamentat.
Per part seua, l'empresa encara espera un miracle. Tenen vint dies per a trobar un inversor i pegar la volta a la situació. Actualment, estan en negociacions amb els principals creditors, per a renegociar el deute i garantir la viabilitat a llarg termini. "S'hi podrien quedar entre cinquanta i seixanta persones", ha explicat Cándido Andrés, membre del comité d'empresa d'UGT en Marie Claire.
El veïnat demana que s'invertisca en el poble amb infraestructures i mitjans perquè la gent es vulga quedar al poble. "Que a la gent li abellisca vindre ací", han demanat.