Directes
Ara en la televisió
TRESOR O TRASTO
Ara en la ràdio
L'HORA FOSCA-PÒDCAST (reemissió)

El taulell es manté fort a Europa, mentre que les exportacions a la zona del Magrib s’afonen

La demanda en els mercats comença a alentir-se a causa de l'augment de preus i els problemes i costos logístics

Treballador d'una empresa taulellera a les comarques de Castelló / À Punt Notícies

Europa es manté com el principal mercat del sector del taulell, amb un 50% de la quota total. La Unió Europea és l’únic territori al món que acumula un valor positiu durant els set primers mesos de 2022, on aquesta indústria ven vora un 40% més, i on puja també en volum d’exportacions (un 6%). Les exportacions del sector van arribar als 2.732,4 milions d'euros entre gener i juliol, la qual cosa suposa un creixement acumulat del 28,9% en comparació amb el mateix període de 2021.

Són dades publicades per les duanes relatives als mesos de juny i juliol, de les quals es desprén que la zona del Magrib és la que acumula una caiguda més gran en volum (-25%) però creix lleugerament en valor (5%). Però el Magrib no és l’únic territori on cau el volum d’exportacions, ja que també ho fa a Amèrica del Nord (-4%) i al Pròxim Orient (-10%). 

Segons l’Associació Espanyola de Fabricació de Taulells i Paviments Ceràmics, Ascer, el sector ceràmic és la tercera indústria que més superàvit aporta a la balança comercial d'Espanya, amb uns productes que arriben fins a vora 190 països. La indústria es concentra fonamentalment a la província de Castelló, amb el 80% de les empreses del sector a Espanya. S'estima que el sector ceràmic espanyol dona ocupació directa a més de 17.000 treballadors. 

Les dades, en tot cas, deixen entreveure també que la demanda en els mercats comença a ressentir-se a causa d'una combinació entre l'augment de preus i els problemes i costos logístics. Entre gener i juliol d’enguany, les vendes en volum (metres quadrats) van caure un 2% fins als 288,7 milions de metres quadrats. 

També et pot interessar