El termini per a demanar ajudes de la PAC 2024 es prorroga fins al 15 de juny

El ministre Luis Planas remarca que la mesura respon a les peticions de les organitzacions agràries per a eliminar les penalitzacions causades pel retard acumulat en les tramitacions d'expedients

Parcel·la de bledes en regadiu (arxiu)
Parcel·la de bledes en regadiu (arxiu) / Europa Press

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha anunciat este dilluns des de Brussel·les que el termini per a presentar la sol·licitud de les ajudes directes de la política agrària comuna (PAC) per al 2024 s'allargarà fins al 15 de juny. Esta nova pròrroga arriba després d'una extensió prèvia que va ampliar el ventall temporal fins al 31 de maig, encara que el sector agrícola va reclamar encara més temps a causa dels retards acumulats en la tramitació d'expedients.

"S'estén, com havien sol·licitat les organitzacions agràries, amb caràcter extraordinari i tenint en compte que moltes de les mesures adoptades tenen efecte retroactiu a 1 de gener del 2024 i, per tant, ja s'apliquen enguany", ha explicat el ministre en declaracions als mitjans després d'arribar al consell d'Agricultura que se celebra a la capital belga.

Planas ha precisat que "hui comença la consulta pública sobre esta nova mesura" que, "en termes pràctics", implica que s'eliminaran les penalitzacions pel retard en la presentació de les declaracions de la PAC corresponents al 2024 fins al 15 de juny. D'esta manera, el govern busca facilitar que les persones sol·licitants de les ajudes puguen acollir-se a les flexibilitats i simplificació de la PAC en el context de les novetats legislatives.

Agricultura ja va indicar, amb relació a l'anterior pròrroga, que la incertesa en esta situació de canvis normatius ha provocat que l'avanç de la captura de peticions siga més lent del normal, per la qual cosa considera que calia ampliar els terminis de presentació de la sol·licitud única perquè es garantisca que tots els agricultors i ramaders puguen presentar enguany la sol·licitud de la PAC.

També et pot interessar

stats