Directes
Ara en la televisió
SOM COOP

Terol defén les oportunitats d'inversió a la província davant empresaris valencians

El corredor Cantàbric-Mediterrani, la plataforma logística Platea, el parc del motor Techno Park MotorLand i la part industrial de l'aeroport són algunes de les iniciatives mencionades

Jornada de Terol a València, aquest dimecres / @DinopolisTeruel

Empresaris de Terol han exposat aquest dimecres a València les oportunitats d'inversió que existeixen en aquesta província i els interessos mutus amb València, i han reivindicat la importància del desenvolupament d'infraestructures com el corredor Cantàbric-Mediterrani. La patronal CEOE Terol ha celebrat la jornada "Invest in Teruel. Unint empreses i territori" a l'Escola d'Empresaris EDEM, en la qual han explicat els sectors estratègics i els projectes innovadors de la província a empresaris valencians.

El president d'aquesta patronal, Juan Ciércoles, ha destacat el nexe d'unió entre tots dos territoris, "terres germanes", segons l'alcaldessa de València, María José Catalá, i amb interessos mutus. I ha reivindicat la necessitat d'infraestructures com el corredor Cantàbric-Mediterrani per a vertebrar Espanya i "donar solució a molts problemes". Aquest permetria que totes les mercaderies de la part nord d'Espanya passaren per Terol i acabaren en el Port de València, un corredor que seria un complement per al flux de mercaderies, en paraules del president de CEOE Aragó, Miguel Marzo.

Des del Govern d'Aragó, el conseller de Medi Ambient i Turisme, Manuel Blasco, ha oferit el sòl industrial de Terol com "de primera generació i de primera categoria", i ha citat actuacions com a Platea (plataforma logística), on es finalitza una inversió de 10 milions d'euros, el parc del motor Techno Park MotorLand i la part industrial de l'aeroport, en què s'invertiran en els pròxims quatre anys 60 milions d'euros més en noves infraestructures. Altres possibles inversions són la conca minera d'Andorra, el sector de la tòfona i el turisme de neu, a més de Dinópolis, que ha rebut 3,5 milions de turistes en 22 anys d'existència, segons s'ha exposat en la jornada.

El president de la Diputació de Terol, Joaquín Juste, ha afirmat que es pot invertir en aquesta "terra d'oportunitats" i tindre èxit, com ha ocorregut amb l'aeroport, i ha animat les empreses valencianes a mirar també cap a aquesta província.

Per part valenciana, l'alcaldessa de València ha expressat l'aposta per la col·laboració publicoprivada, pel talent empresarial i perquè els empresaris expandisquen els negocis i creuen riquesa. Ha assenyalat l'alineació de tots dos governs en qüestions com la rebaixa fiscal, la reducció de les càrregues burocràtiques i l'impuls d'infraestructures; entre elles, el port i el corredor mediterrani.

El subdirector general de l'Autoritat Portuària de València, Rubén Marín, ha intervingut en la jornada per a exposar la importància del corredor Cantàbric-Mediterrani en la vertebració de territoris, i responsables d'entitats financeres de Terol i Aragó han parlat del finançament d'inversions.

Finalment, el delegat del Govern d'Espanya a Aragó, Fernando Beltrán, ha ressaltat l'aposta territorial des de totes les perspectives per a dur a terme iniciatives que donen sentit a treballar i viure a Terol i disposar de tots els serveis.

També et pot interessar