Thyssenkrupp Galmed negocia amb el grup Network Steel la possible venda de la fàbrica de Sagunt

El possible comprador, amb seu a Madrid, compta amb cinc centres estratègics; entre ells —gràcies a la incorporació de Plafesa—, una planta operativa al Port de Sagunt

Concentració davant el Palau de la Generalitat, en arxiu
Concentració davant del Palau de la Generalitat, en arxiu / GVA

ThyssenKrupp manté negociacions amb el grup espanyol Network Steel per a la possible venda de la fàbrica de Galmed a Sagunt (Camp de Morvedre). La companyia va anunciar al novembre de l'any passat el tancament de la fàbrica valenciana, amb quasi 120 treballadors, a causa del "significatiu empitjorament" del mercat automobilístic europeu.

Des d'eixe moment, sindicats i administracions valencianes han treballat amb l'empresa en possibles solucions per a evitar la pèrdua de llocs de treball. A més, no s'ha obert el període de consultes per a aplicar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) pel tancament de la fàbrica. Les negociacions amb els sindicats havien d'iniciar-se el 20 de setembre, però encara no han arrancat, segons han confirmat fonts sindicals.

Després de fer-se pública esta negociació empresarial, la consellera d'Innovació, Indústria i Turisme, Nuria Montes, ha manifestat, en declaracions remeses als mitjans, que "per al Consell de Carlos Mazón, i per a esta Conselleria, la continuïtat de la producció de la planta de Thyssenkrupp Galmed i, per descomptat, la continuïtat de tots els llocs de treball vinculats a esta fàbrica és una prioritat". En eixe sentit, ha indicat que des de la Conselleria han tingut "coneixement puntualment de totes les operacions i tots els moviments precisament perquè puga fructificar una operació de venda d'esta fàbrica", si bé no ha concretat detalls del procés ni de la possible compradora. El Consell ha reiterat que la seua prioritat és mantindre tots els llocs de treball.

El grup Network Steel, amb seu a Madrid, es va fundar en 2002 per a facilitar solucions en els subministraments d'acer d'importació, amb pes en el sector de l'automoció, indústria i construcció. Compta amb cinc centres estratègics, entre ells —gràcies a la incorporació de Plafesa—, una planta operativa al Port de Sagunt especialitzada en el tall i comercialització de bobines, fleixos i xapes d'acer de carboni.

Els sindicats, de moment, s'han mostrat esperançats. La secretària general de CCOO PV, Ana García, i el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, han assenyalat en preguntes dels mitjans de comunicació en un acte que desconeixen si existeix la possibilitat de l'operació. "Sabem que és una empresa que no està tenint pèrdues a nivell general; per tant, si és cert que hi ha una empresa que pot fer-se càrrec de l'activitat productiva, celebrem que es produïsca en les millors condicions possibles per als treballadors i treballadores", ha afegit García. En termes similars, Ismael Sáez ha agregat: "No hi ha dubte, entre que tanque o que siga adquirida per uns altres, és una bona notícia en tot cas, sense conéixer els detalls".

També et pot interessar

stats