Torrent, València i Madrid concentren els districtes amb més pressió de demanda de vivenda d’Espanya

La zona del Parc Central i l'Hort de Trénor (Torrent), i el barri de Benimaclet (València) comparteixen amb Moratalaz (Madrid) el pòdium de l'escalfament del mercat

Benimaclet és el tercer districte d'Espanya amb més pressió de demanda de compra d'habitatge segons l'Informe d'Idealista
Benimaclet és el tercer districte d'Espanya amb més pressió de demanda de compra d'habitatge, segons l'Informe d'Idealista / Marta Pascual

Els districtes de Torrent, Madrid i València encapçalen la llista de llocs amb més demanda de compra d’habitatge en relació amb l'oferta, segons un estudi del portal immobiliari Idealista. L'informe analitza els contactes rebuts per correu electrònic, les contraofertes i les ofertes d’habitatge marcades en favorits en la plataforma i els compara amb el nombre d'anuncis publicats en cada zona per a conéixer l'estat actual del mercat.

El resultat d’este càlcul ha col·locat la zona del Parc Central i l'Hort de Trénor, a la localitat de Torrent, com la líder nacional en l'escalfament del mercat, amb un preu mitjà per habitatge de 215.181 euros; seguida del districte de Moratalaz (amb un preu mitjà de 274.030 euros), a la ciutat de Madrid, i de Benimaclet (280.667 euros), a la capital valenciana.

Seguint a estes zones trobem una nombrosa mostra dels districtes de Madrid, com ara Villa de Vallecas, Latina, Vicálvaro, Ciudad Lineal, Fuencarral i Carabanchel.

A la ciutat de València, després del districte de Benimaclet, hi ha també una demanda relativa elevada a les zones de Jesús (amb un preu mitjà de 189.775 euros per vivenda), Quatre Carreres (241.255 euros), l'Olivereta (158.587 euros), Camins al Grau (284.787 euros) o la Saïdia (216,464 euros).

Les capitals canàries es colen entre els trenta primers llocs amb districtes com Ofra - Costa Sud, de Santa Cruz de Tenerife, i la Carretera del Centro - Cono Sud, a Las Palmas de Gran Canaria.

A Saragossa i Sevilla, l'interés que reben els anuncis del portal Idealista respecte a l'oferta és major que a la ciutat de Barcelona. A la capital aragonesa llocs com ara Arrabal - Barrio Jesús, Universidad - Romareda o Las Fuentes; o a Sevilla zones com Pino Montano, Parque Alcosa, Macarena o San Pablo superen el districte de Sant Martí, que encapçala la llista a la ciutat comtal seguit de Montjuïc, Sant Andreu o Nou Barris.

Finalment, Santander tanca la sèrie de capitals de província amb més escalfament en el mercat de l'habitatge. A la capital càntabra, les zones amb més demanda i menys oferta són Puerto Chico, Valdenoja - La Pereda o Alisal - Cazoña - San Román.

També et pot interessar

stats