Els transportistes autònoms desconvoquen l’aturada indefinida sense explicar les raons

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Transport mantenia la protesta des de dissabte, encara que no comptava amb el suport de la patronal nacional

Concentració de transportistes organitzada dissabte a Madrid per la Plataforma Nacional per a la Defensa del Transport
Concentració de transportistes organitzada dissabte a Madrid per la Plataforma Nacional per a la Defensa del Transport / Sergio Pérez (Efe)

Els transportistes autònoms i pimes agrupats en la Plataforma Nacional per a la Defensa del Transport, una entitat minoritària en el sector, han desconvocat l'aturada indefinida que mantenien des de dissabte. La plataforma no ha explicat les raons que els han portat a reprendre el treball i la decisió contrasta amb les declaracions que, a penes unes hores abans de desconvocar l’aturada, el president havia manifestat. Manuel Hernández havia assegurat que les mobilitzacions tiraven avant, malgrat les "notícies falses" que apuntaven que s’havia desconvocat.

La plataforma ha comunicat de matinada la decisió de manera concisa a través de les xarxes socials, on s’ha limitat a dir que "queda desconvocat l'atur nacional de transport" i ha afegit que "en les pròximes hores" donaria "les declaracions i explicacions corresponents".

L'agrupació va començar el dissabte un atur indefinit, el segon després del convocat el març del 2022, per a denunciar les condicions del sector, coincidint amb les protestes a tot Espanya d'agricultors, ramaders i pescadors. No obstant això, aquesta mesura de protesta no comptava amb el suport de la patronal nacional del transport. La Plataforma Nacional per a la Defensa del Transport va anunciar la mesura en plena concentració dels llauradors que, convocats per la plataforma 6F, es van manifestar dissabte a Madrid.

També et pot interessar

stats