El transportistes valencians demanen prorrogar i ampliar les ajudes davant de la pujada del preu dels combustibles

Consideren insuficient l’actual bonificació que va aprovar el govern central

FVET demana pròrroga i ampliacio ajudes carburants
La FVET adverteix que els transportistes suporten un 36% més de costos per l'escalada del preu dels carburants / Europa Press

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha demanat que es prorroguen i amplien fins als 20 cèntims d'euro per litre les ajudes al combustible.

L’entitat ha assenyalat en un comunicat que "l'actual bonificació de deu cèntims per litre que va aprovar l’executiu és insuficient" davant de l'escalada de preus que han tornat a experimentar els carburants aquest estiu.

Des de la patronal han indicat també que actualment el sector disposa d'una ajuda de deu cèntims per litre i han destacat que "a partir de l'1 d'octubre, aquesta bonificació caurà fins als cinc cèntims per litre fins al 31 de desembre".

La Federació ha assegurat que entre juliol i agost, el preu del gasoil professional s'ha disparat un 12%, i es va situar el 30 d'agost en 1,625 euros per litre, segons el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i ha avançat que "es preveu que el preu continue pujant en els pròxims mesos".

Els combustibles representen més d’un 30% dels costos de les empreses de transport

El secretari de FVET, Carlos García, ha assenyalat que els transportistes s’enfronten a una nova escalada de preus, amb xifres semblants a les de l’inici de la guerra d'Ucraïna.

"Les empreses temen tornar a treballar per davall dels costos de les seues operatives. Per això, fins que s'estabilitze la situació, necessitem que es prorroguen les ajudes i que s'intensifiquen fins a arribar als vint cèntims per litre", ha demanat García.

Així mateix, ha anunciat que l'entitat traslladarà aquesta petició al govern espanyol, "una petició a la qual s'estan sumant altres organitzacions sectorials tant provincials com autonòmiques".

La FVET ha afirmat que el combustible suposa més d'un 30 % dels costos directes d'una empresa del transport i ha advertit que, si continua pujant, les empreses podrien paralitzar les seues operatives per no ser rendibles i veure's greument afectades, "especialment aquelles que no tinguen múscul financer suficient". 

També et pot interessar

stats