Treball planteja una proposta més flexible de la reducció de jornada per a sumar a la CEOE

Fonts empresarials consideren este canvi insuficient, però la taula de negociació continua oberta

Pérez Rey, en una imatge d'arxiu
Pérez Rey, en una imatge d'arxiu / Pedro Ruiz

El Ministeri de Treball i Economia Social ha posat sobre la taula una nova proposta de reducció de la jornada laboral amb algunes mesures de flexibilitat, com un major marge per a la distribució irregular d'hores per a intentar sumar a l'acord a les patronals CEOE i Cepyme, que veuen insuficient el plantejament del Govern.

Segons ha assenyalat després de la reunió este dilluns el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey, la vocació del Govern és aconseguir un acord "amb totes les parts" i per a això s'obrin a canvis en els seus plantejaments inicials. Així, la proposta arreplega com a novetat que durant 2025 el volum d'hores de disposició empresarial continue vinculat a la jornada prèvia a la reducció.

Segons asseguren per a EFE fonts empresarials coneixedores de la negociació, este canvi resulta insuficient per a les patronals que han rebutjat el text del Ministeri de Treball en la mateixa taula de negociació. Fonts de la CEOE es limiten a apuntar que la taula continua oberta i es continuarà negociant.

El canvi d'esta nova proposta, ha explicat Pérez Rey, cerca oferir una certa flexibilitat per a possibilitar "la capacitat d'adaptació de sectors productius inconstants", com l'agricultura o l'hostaleria, que tenen major càrrega de treball en determinades èpoques de l'any.

La CEOE ha portat a la taula diverses peticions, començant per ampliar el termini d'entrada en vigor de la reducció a la vigència dels convenis col·lectius —la qual cosa situaria el canvi al voltant del 2028— i donar més flexibilitat en alguns casos, com les micropimes, les concessionàries o les empreses o sectors més allunyats de les 37,5 hores setmanals. "Hi ha marges perquè l'entrada en vigor siga ordenada", ha afegit Pérez Rey, obrint la possibilitat a donar també més flexibilitat en els terminis d'entrada en vigor, però descartant anar-se'n tan lluny com demana la patronal.

També et pot interessar

stats