Els treballadors de Marie Claire decideixen prorrogar l'ERTO fins al 30 de setembre

UGT defensa la protecció dels treballadors durant el mes d’agost, “pràcticament inhàbil en el calendari judicial”

El jutjat de Castelló paralitza la venda de Marie Claire per l'oposició de Fogasa
Els treballadors de Marie Claire decideixen prorrogar l'ERTO fins al 30 de setembre / À Punt NTC

La plantilla de Marie Claire, que en l'actualitat està en un procés d'ERTO (77 persones, segons fonts d'UGT) ha decidit este dilluns, per majoria i en assemblea, ampliar l’expedient del 31 de juliol fins al 30 de setembre.

Esta decisió s'ha adoptat a l'espera que el jutjat mercantil número 1 de Castelló prenga una decisió sobre el recurs que va presentar l'empresa For Men, SA, a la resolució de la titular d'este òrgan judicial, que no autoritzava la compra de la unitat productiva de la tèxtil de Vilafranca (Alt Maestrat) davant l'oposició del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) i l'exclusió en esta oferta de la compra d'instal·lacions imprescindibles per al funcionament de la fàbrica.

Segons ha explicat el secretari general d'UGT FICA comarques de Castelló, Antonio Durán, l’ampliació de l'ERTO era necessària “per a tindre protegits els treballadors”, ja que agost és “pràcticament inhàbil en el calendari judicial” i “si la jutgessa autoritza finalment la venda de Marie Claire a For Men SA, durant el mes d'agost no es podria dur a terme la cessió, mentre que si la rebutja, l'empresa aniria a liquidació, però tampoc es podria tramitar en eixe mes la documentació ni dur a terme els acomiadaments”.

El dirigent sindical ha confirmat que For Men, SA, en el seu recurs davant el jutjat, ha inclòs els punts que exigia el Fogasa per a poder valorar l'oferta de compra de Marie Claire, entre altres activar el CIF de la signatura i adquirir les instal·lacions que alberguen la planta de gas i la depuradora d'aigua.

La tèxtil amb seu a Vilafranca va anunciar l'any passat la seua intenció de tancar la planta i sol·licitar la declaració de concurs de creditors de manera voluntària per a procedir a l'extinció de la companyia.

Marie Claire va ser adquirida l'abril de 2021 per l'empresa Think Tèxtil en una operació avalada per l'Institut Valencià de Finances a través d'un pla de finançament a compte de la lluita contra la despoblació. D'una altra banda, la companyia va formalitzar amb la Generalitat una operació de finançament per valor de 12 milions d'euros aprovada en el marc del Fons Valencià de Resiliència per a empreses estratègiques afectades per la crisi.

També et pot interessar

stats