El Tribunal de la UE obliga Apple a retornar 13.000 milions a Irlanda per ajudes fiscals il·legals

A més, ha confirmat la multa de 2.424 milions imposada per la Comissió Europea a Google el 2017 per abús de posició dominant

El logotip de la marca Apple en l'accés a una botiga internacional de la marca, en una imatge d'arxiu
El logotip de la marca Apple en l'accés a una botiga internacional de la marca, en una imatge d'arxiu / Edgar Su (Reuters)

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha resolt este dimarts que la multinacional Apple haurà de retornar 13.000 milions d'euros a Irlanda per haver-se beneficiat d'ajudes fiscals il·legals en este país.

El tribunal amb seu a Luxemburg resol definitivament el cas i dona així la raó a la Comissió Europea, que el 2016 va concloure que la multinacional s'havia beneficiat d'un tracte fiscal selectiu entre 1991 i 2014 que va permetre a la firma estatunidenca pagar substancialment menys impostos dels quals deuria.

A més, el TJUE ha confirmat hui la multa de 2.424 milions d'euros imposada per la Comissió Europea a Google el 2017 per abús de posició dominant a través del seu motor de comparació de productes Google Shopping. El Tribunal desestima així el recurs de cassació plantejat per Google i la seua matriu, Alphabet, contra una sentència anterior de primera instància que havia confirmat la sanció, que quan es va imposar era la major dictada mai contra una empresa per abús de posició dominant.

Els jutges europeus consideren que "el Tribunal General va dictaminar correctament que, en este cas, tenint en compte les característiques del mercat i de les circumstàncies específiques de l'assumpte, el comportament de Google era discriminatori i no corresponia a la competència basada en els mèrits".

El cas es remunta al 2017, quan la Comissió Europea va concloure que la multinacional donava preferència als resultats del seu propi servei de comparació de productes enfront dels serveis de comparació de productes de la competència.

També et pot interessar

stats