Turisme emet els primers 500 bons del programa Viatja +65 per a l'últim trimestre de l'any

Una parella de persones majors mira un mapa (arxiu)
Una parella de persones majors mira un mapa (arxiu) / Europa Press

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha emés els primers 500 codis del nou bo Viaja +65 perquè els majors de 65 anys i empadronats en la Comunitat Valenciana puguen començar a viatjar durant l'últim trimestre del 2024, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La consellera d'esta cartera, Nuria Montes, ha avançat que al llarg dels pròxims dies s'emetran nous codis. També ha recordat que esta edició pilot del programa està dotada amb més d'un milió d'euros. "Es preveu que hi participen més de 7.000 usuaris i que genere 50.000 pernoctacions en temporada baixa". Les inscripcions es van obrir el mes de setembre passat i ja han rebut més de 15.000 sol·licituds. Les primeres 12.500 es van registrar la primera setmana.

Montes ha assegurat que 2.000 persones "ja han formalitzat la inscripció per a poder viatjar esta tardor". L'objectiu, per a la consellera, és "dinamitzar la demanda estos mesos per a incentivar els viatges de les persones majors fora de la temporada alta i ajudar, així, a la desestacionalització i el manteniment de l'ocupació turística més enllà de l'estiu".

La inscripció, pas a pas

La dinàmica del programa és la següent: els usuaris, després de sol·licitar inscriure's en el bo Viatja +65, són citats per a formalitzar eixa inscripció. Després d'este pas, ja estan inclosos en el programa, que distribueix setmanalment els codis; quan es rep el codi, es pot formalitzar una reserva en el termini de deu dies hàbils per a gaudir d'estades a la Comunitat Valenciana amb un descompte del 40% del total de la reserva.

Els beneficiaris del programa han de fer les reserves entre el 14 d'octubre i el 20 de desembre d'enguany i a qualsevol dels prop de 70 establiments d'allotjament turístic adherits a la iniciativa, dels quals 57 són hotels majoritàriament situats a la província alacantina.

Prop de 200 empreses adherides

Ja hi ha 194 empreses registrades —125 són agències de viatge—, a través de les quals es pot gestionar les reserves. Per províncies, Alacant és la que té el nombre més gran d'empreses adherides, amb un total de 85; li segueix la província de València, amb 78 entitats i Castelló, que ja té 31 empreses d'allotjament i agències de viatges.

En concret, els usuaris podran reservar estades entre cinc i deu nits en règim de mitja pensió i en una àmplia modalitat d'allotjaments, que van des d'establiments hotelers, blocs i conjunts d'apartaments turístics fins a càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d'habitatges d'ús turístic.

El cost màxim subvencionable del programa Viatja +65 és de 600 euros sense acompanyant i de 900 euros amb acompanyant. El preu de l'allotjament s'estableix en 70 euros per dia per a una habitació doble o 50 euros per a la doble d'ús individual en cas que les persones majors viatgen soles.

Així mateix, s'inclou un crèdit addicional de 100 euros per persona i paquet, per a experiències gastronòmiques, de salut, esportives o culturals, a més de pàrquing i serveis de trasllats.

També et pot interessar

stats