Turisme llança 2.000 codis més per al Bo Viatge
L'ajuda es repartirà seguint la llista d'espera de l'edició de 2023 i no cal fer cap sol·licitud nova
La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha reactivat aquest divendres el Bo Viatge 2023 amb el llançament de 2.000 codis nous que hauran d'emprar-se en l'últim trimestre de l'any. En concret, les reserves s'hauran d'emmarcar entre el 18 de setembre i el 22 de desembre de 2023, i en qualsevol dels establiments turístics adherits al programa, ha informat la Generalitat en un comunicat. Es pot reservar tant l'estada com els serveis complementaris, que també disposen de bonificació. Entre d'altres la manutenció, tractaments de salut i benestar, activitats esportives o excursions.
La consellera de Turisme, Nuria Montes, ha explicat que al llarg de setembre s'aniran emetent nous bons progressivament per a gaudir d'estades en poblacions de la Comunitat Valenciana amb descompte del 60% del total de la reserva. L'objectiu és "poder allargar les bones xifres d'ocupació registrades aquest estiu" i "contribuir a la desestacionalització turística en la resta de mesos fins a final d'any", ha recalcat.
L'edició 2023 del Bo Viatge, encara en vigor, preveu injectar en els pròxims mesos prop de quatre milions d'euros de manera directa en el sector turístic de valencià, segons dades de l'Administració autonòmica. Paral·lelament, Turisme ja treballa en una nova edició del programa en 2024 "amb algunes novetats", amb l'objectiu d'arribar a més usuaris i usuàries.
Es repartirà seguint l'orde d'espera
Com que els codis llançats aquest divendres formen part del Bo Viatge 2023, no s'ha de fer cap sol·licitud per a demanar-los, sinó que es repartiran entre la llista d'espera que va constituir-se quan es va posar en marxa aquesta edició de la iniciativa, el gener passat. Els bons s'adjudicaran seguint l'orde de la cua, que es pot consultar en el web del programa.
En 2023, el Bo Viatge està dotat amb quinze milions d'euros. En el primer període, comprés entre gener i maig, s'han destinat onze milions amb vora 30.000 reserves, cosa que suposa unes 90.000 persones beneficiades. Els quatre milions restants són els que hauran de gastar-se en l'últim trimestre de l'any.
Quant al balanç d'aquest primer període de 2023, l'import mitjà per reserva ha sigut superior a 635 euros, amb una estada mitjana de dues nits. Benidorm, Calp, Finestrat, Peníscola i Altea han sigut les destinacions més demandades. Aquesta ferramenta d'estímul de la demanda interna ha permés mobilitzar en el primer semestre de l'any un impacte econòmic pròxim als 19 milions d'euros.
Més de 365.000 persones beneficiades
Des que va posar-se en marxa l'octubre de 2020, el Bo Viatge acumula més de 122.000 reserves i més de 365.000 usuaris i usuàries. Fins al moment, la inversió total de Turisme Comunitat Valenciana ascendeix a 31,3 milions d'euros, amb un impacte econòmic en el sector turístic de més de 71,3 milions.
El Botànic va crear en 2020 el Bo Viatge com una ferramenta destinada a reflotar el sector turístic després de la pandèmia de coronavirus i a incentivar de la demanda interna en períodes d'estacionalitat. Està específicament dirigit a persones residents a la Comunitat Valenciana i en 2023 l'ajuda finança el 60% del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció entre estada curta o llarga. Sí que es requereix una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament i hi ha un màxim de 600 euros per ajuda concedida.