Els turistes estrangers trien la Comunitat Valenciana

És la destinació espanyola que més creix a l'agost en passatgers aeris internacionals, amb un 13,1% interanual. I dels estrangers, els britànics són a qui més els agrada la costa valenciana

Turistes britànics a l'estiu
Turistes britànics a l'estiu / Sonia Bonet (Shutterstock)

La Comunitat Valenciana és la regió espanyola que ha registrat l'augment interanual de passatgers aeris internacionals més gran el mes d'agost, amb un creixement del 13,1%, segons les dades publicades este dimecres per Turespaña.

Espanya s'encamina a un altre any turístic de rècord. El nombre de passatgers aeris internacionals que van arribar a Espanya el mes d'agost es va aproximar als 11,1 milions de persones, un 9,6% més respecte al mateix mes del passat any.

A l'agost van augmentar els passatgers que venien a Espanya des dels principals països emissors, entre els quals destaca el creixement de Polònia, del 39,6%, dels Estats Units, amb un 16,2% d'augment.

El turisme britànic, al capdavant

El Regne Unit, amb 2,6 milions de passatgers internacionals, va generar el 23,6% del total del flux d'arribades a Espanya a l'agost, amb un avanç interanual del 8,1%. Balears i Canàries van rebre, conjuntament, el 49% del total de passatgers d'origen britànic i destaca l'increment interanual de la Comunitat Valenciana, Catalunya i el País Basc, amb taxes superiors al 10% a l'agost.

Pel que fa a Alemanya, l'arribada de passatgers d'este país es va situar en 1,5 milions (13,8% del total), xifra que suposa un augment d'un 7% respecte a agost del 2023. Els viatgers alemanys es van dirigir principalment a les Balears (un 47,2%).

Creixen els turistes holandesos a la Comunitat Valenciana

Finalment, des dels Països Baixos van arribar el 4,3% del total de viatgers. Este mercat ha experimentat un creixement del 4,2% a l'agost i va tindre com a principal destinació Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears, que entre les tres van sumar quasi el 58% de les arribades.

Des d'Itàlia va arribar el 10,2% del flux de passatgers d'agost (un poc més d'un milió de viatgers), xifra que representa un creixement interanual del 13,1%, que va beneficiar especialment a Catalunya i de Madrid (en conjunt les dos comunitats van rebre el 51,5% dels viatgers).

Pel que fa a França, va emetre el 7,5% del total de passatgers a l'agost (834.810 viatgers), xifra que mostra una expansió del 8,2% que va afavorir especialment a Catalunya i Balears, que van aglutinar més del 46,2% de les arribades.

L'aeroport d'Alacant, el que més creix a l'agost

L'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas és el que més arribades va rebre a l'agost, amb 2,25 milions, seguit del de Barcelona, amb 2,01 milions, i el de Palma, amb 1,79 milions.

El major increment interanual, com ja va esdevindre al juliol, el va experimentar l'aeroport d'Alacant, amb un 16,2% respecte de les dades d'agost del 2023.

També et pot interessar

stats