UGT i CCOO aproven en assemblea el preacord per al conveni col·lectiu del sector del taulell

Els salaris augmentaran un 6% i la jornada laboral es reduirà fins a les huit hores

Treballadors del sector de la ceràmica durant la jornada laboral / À Punt NTC

Els sindicats UGT-PV i CCOO PV han aprovat en les seues respectives assemblees de delegats el preacord que van aconseguir el passat 28 de març amb l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) per al nou conveni col·lectiu del sector del taulell. Un pacte que s'ha aconseguit després de huit mesos d'intenses negociacions i en un context d'incertesa per al sector i amb el qual es van desbloquejar les negociacions i es van suspendre les dues jornades de vaga que s'havien convocat per al 5 i el 9 d'abril.

Amb l'acord els treballadors i treballadores del taulell recuperaran en dos anys un 6% del poder adquisitiu que han perdut. Així les coses, el text, que contempla una vigència des de l'1 de gener del 2023 fins al 31 de desembre del 2024, preveu un increment sobre tots els conceptes de taules d'un 3,5% amb efecte retroactiu per al 2023 i un increment d'un 2,5% amb efecte retroactiu per al 2024. A més, també s'ha pactat una reducció de jornada a hi hores, per la qual cosa per al 2024 passaria a ser la jornada anual màxima 1.768 hores.

El secretari general d'UGT del sector del taulell, Antonio Durán, ha mostrat la seua "satisfacció" després de ser ratificat el preacord "de manera unànime" per part dels delegats del sindicat i, a més, ha informat que el conveni es firmarà el 12 d'abril amb Ascer. "Hem trencat una tendència de firmar convenis d'un any i aquest ens dona un poc de pau social perquè la vigència és de dos anys", declara Durán.

Per la seua part, Jordi Riera, portaveu de CCOO de la comissió negociadora del sector del taulell, ha agraït la participació i el suport dels companys del sector, tant en aquesta assemblea com en les mobilitzacions convocades, i ha assegurat que "aquesta força del conjunt dels treballadors i treballadores del taulell ha aconseguit millores per al sector que són necessàries i justes".

El sector tauleller dona faena a més de 70.000 persones especialment a les comarques del nord, de les quals, unes 15.000 són de manera directa i 55.000 d'empreses auxiliars.

També et pot interessar

stats