UGT i CCOO convoquen una vaga indefinida en el taulell el 14 de juliol per a reclamar un conveni millor
Els sindicats animen els més de 16.000 treballadors del sector concentrat a Castelló a secundar la vaga, després de deu reunions amb la patronal "sense acord"
Els sindicats UGT i CCOO han convocat una vaga indefinida per al pròxim dia 14 de juliol en el sector tauleller, concentrat principalment a la província de Castelló, "per la falta d'acord" amb la patronal Ascer en el conveni del sector industrial "més important de la Comunitat Valenciana". El conveni de la indústria de taulells, paviments i rajoles ceràmiques de la Comunitat Valenciana afecta més de 16.000 treballadors.
Després de deu reunions i "sense avanços en la negociació i sense possibilitats d'acord", els sindicats demanem a tots els treballadors que secunden la vaga de manera majoritària "per la importància del que ens juguem, el conveni en majúscules", asseguren.
Segons argumenten, el sector travessa una bona situació econòmica el 2021 "on s'han batut tots els rècords històrics de producció, exportació i facturació". La contínua entrada de grups d'inversió i alta concentració d'empreses mostren clarament "una alta rendibilitat i negoci en el sector del taulell", afegeixen des d'UGT.
Per contra, indiquen que aquestes dades econòmiques, "no són arguments suficients per a una patronal ambiciosa que no entén que haja de mantindre l'equilibri social i millorar les seues propostes simplement".
Des dels sindicats, afirmen que un sector que hauria de ser exemple de lideratge i de qualitat en l'ocupació "no pot continuar plantejant millores solament a canvi d'eliminació o congelació de drets dels treballadors, com ho plantegen amb l'antiguitat i la jornada".
Altres motius que els han portat a plantejar la vaga són que "no poden acceptar" els increments salarials previstos els pròxims anys (0,75%,1% i 1%), "estant en l'actualitat la inflació al 2,7% i negant la patronal les garanties salarials necessàries perquè els treballadors tinguen vertaders increments econòmics".
Demanen reduir la jornada laboral
A més, diuen que no podem permetre que no es reduïsca la jornada de treball, en un sector amb les jornades industrials més llargues de tot l'estat, amb treballs a torns rotatius 365 dies a l'any. També afegeixen des d'UGT i CCOO que "no tolerarem un sector en què no es regulen les jornades de treball en cap de setmana i festius, limitant-les i penalitzant-les per a permetre una millor conciliació familiar i social de tots els treballadors".