Un acord entre empresa i sindicats acaba amb la vaga del fem d'Oliva després de quatre dies

Els 55 treballadors i treballadores encarregats de la feina reclamaven millors condicions salarials

Finalitza la vaga de recollida de fem a Oliva / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de juliol 2024 - 16:36 Actualitzat: 25 de juliol 2024 - 22:13

Un acord sobre les condicions dels treballadors i treballadores del servei de neteja viària i recollida de residus urbans d'Oliva (Safor) ha acabat este dijous amb la vaga que es va iniciar diumenge a la nit, segons han anticipat a À Punt fonts de les parts. La negociació afecta els 55 treballadors i treballadores de la plantilla en les negociacions del conveni col·lectiu de l'empresa, que reclamaven una pujada salarial i la millora de les condicions laborals. "No se'ls ha apujat el salari des del 2013, ni tan sols l'increment de l'IPC", va explicar esta setmana Isabel Amat de CCOO de l'Hàbitat PV. A més, la plantilla reclama unes condicions "decents i dignes".

CCOO ha valorat l'acord i ha remarcat que la situació laboral d'estos treballadors era "insostenible". Isabel Amat, responsable sindical, ha informat que l'empresa ha acceptat la proposta que la part social ja havia traslladat anteriorment. S'ha compromés a efectuar un increment salarial del 7% per a l'any 2024 amb efecte retroactiu des de gener per a neteja viària; per al 2025, 2026 i 2027, equiparar a l'IPC real de l'any anterior. una millora en la incapacitat temporal els tres primers dies i diferents ajudes socials.

Respecte de la recollida de residus sòlids urbans, per al 2024 la pujada salarial serà del 7%, per al 2025, del 4%, i en 2026 i 2027 s'equipararà a l'IPC real, com a mínim de l'1,5% i com a màxim el 5%, entre altres millores socials. A més, l'empresa Fovasa retirarà les sancions interposades al personal durant el transcurs de la vaga.

Josep Albors, secretari general de CCOO Hàbitat PV, ha traslladat l'agraïment tant a les persones treballadores que han confiat en Comissions Obreres i a la ciutadania que s'ha solidaritzat amb el conflicte. “S'ha de deixar clar l'efecte que tenen les adjudicacions públiques en la classe treballadora: no es pot licitar per un preu i que se'l queden les empreses sobre la base d'una subhasta de rebaixes del preu original, perquè la diferència comporta un conflicte laboral”, ha emfatitzat Albors.

Yolanda Pastor, alcaldessa de la ciutat d’Oliva, ha explicat molt emocionada que “hi havia un bon acord sobre la taula a negociar i, afortunadament, podem dir que la vaga s’ha desconvocat”. La primera edil s’ha mostrat agraïda al treball fet “per ambdues parts” per tancar este acord. Està previst que es reprenga la recollida de fem este mateix dijous a partir de les 22:00 hores.

També et pot interessar

stats