La Unió Llauradora reclama la disolució de la interprofessional Intercitrus per la seua inacció

 Proposa la creació d'una interprofessional del sector de cítrics d'àmbit estatal en la qual s'incloguen tots els agents que intervenen en el sector de cítrics, inclosos els consumidors o la distribució

Un arbre de taronjes
Un taronger / Unió Llauradora

La Unió Llauradora i Ramadera ha demanat aquest divendres al Ministeri d'Agricultura la disolució de la interprofessional citrícola Intercitrus degut a la seua inacció i paràlisi. La Unió reclama alhora la creació d'una nova interprofessional, no la reactivació de l'actual, d'àmbit estatal en la qual s'incloguen tots els agents que intervenen en el sector de cítrics, inclosos els consumidors o la distribució. Una interprofessional, ha afegit,  "que complisca totes les funcions que legalment té reconegudes, inclosa la promoció, la regulació de mercat, investigació, innovació, formació i informació, etc.", ha explicat l'organització agrària valenciana en un comunicat.

Intercitrus es va reactiva fa cinc anys després de tancar-se en la temporada 2007/2008, però la Unió no està satisfeta amb el seu funcionament. De fet, en demana el tancament perquè considera que durant aquest temps no ha sabut ficar en marxa mesures per a vertebrar i potenciar el sector citrícola, "vital" per al conjunt de l'economia de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

El secretari general de La Unió, Carles Peris, considera que "la interprofessional no ha sigut capaç d'exercir les seues funcions, circumstància que, segons reflecteixen els seus estatuts, és causa de dissolució d'aquesta. Per tant, instem que es treballe de manera "real i efectiva" per a la seua dissolució i que se'n cree una nova amb fonaments "sòlids". Així, recorda que el mateix Ministeri d'Agricultura va exposar en l'última reunió sectorial que el consum de taronges i mandarines està caient de manera progressiva en les llars espanyoles. Segons dades del Ministeri el consum de taronges ha passat dels 21,36 quilos per càpita en 2013 als 15,44 de 2021.

L'organització també considera que davant la crisi que viu el camp, Intercitrus hauria de ser l'eina "més important" per a millorar la vertebració del sector i la seua capacitat d'actuació conjunta.

També et pot interessar

stats