València supera el 90% d'ocupació hotelera al juliol, amb Alacant i Castelló per damunt del 80%

L'èxit del sol i platja i del turisme de festivals estan darrere d'estes xifres de rècord

La platja de Benidorm, de gom a gom
La platja de Benidorm, de gom a gom / Shutterstock

Les tres províncies de la Comunitat Valenciana han registrat al juliol ocupacions hoteleres per damunt del 80%, amb València que lidera l'autonomia, seguida d'Alacant i Castelló.

Així ho revelen les dades del departament de big data de la patronal hotelera Hosbec, segons les quals la província de València ha superat la xifra mensual del 90%, gràcies a destinacions com Gandia, on els hotels associats han fregat pràcticament el 95% d’ocupació.

Per la seua banda, la província d'Alacant ha tancat el seté mes de l'any amb un 86% d'ocupació hotelera, amb destinacions del litoral com ara Altea (90,9%), Calp (88,1%) i Benidorm (86,8%) per damunt de la mitjana provincial.

El producte turístic de sol i platja continua sent "un dels principals motors" d'estes destinacions durant l’estiu, però la patronal ha ressaltat que "cal no oblidar la importància i atractiu de grans celebracions", com el Low Festival, el passat cap de setmana a Benidorm, que va rebre una afluència diària de més de 23.000 persones, fet que va repercutir de manera directa en la localitat, on els establiments hotelers quasi penjaren el cartell de complet.

Al seu torn, la província de Castelló també ha sobrepassat la barrera del 80% en els últims quinze dies del mes (81,8%) pràcticament amb una hegemonia del mercat nacional, que representa el 86,5% de la quota total.

Peníscola va ser la destinació preferida dels turistes allotjats en hotel, i durant la segona quinzena va aconseguir un 87,6% d'ocupació.

Qualitat millor que quantitat

Hosbec ha qualificat de "positives" les dades del mes de juliol, tot i que "aconseguir alts nivells d'ocupació” —ha recalcat— “no sempre és el més important", ja que consideren que la Comunitat Valenciana "està anys treballant, realçant i interioritzant el concepte d'hospitalitat, convertint-se sense dubte en una peça clau d'èxit i diferenciació del sector turístic de la regió".

En este sentit, la patronal afirma que la qualitat dels serveis oferits als hotels s'ha convertit en un "factor crucial per a garantir la satisfacció i fidelitat dels turistes", a més de ser un "element fonamental per a l'enfortiment de la reputació dels establiments".

Per això, han assegurat que els hotels "busquen ser més competitius elevant la seua categoria" i han posat com a exemple Benidorm, on més de 24.000 places associades a la patronal pertanyen a hotels de més de quatre estreles.

Per als primers quinze dies d'agost, d'acord amb els sistemes de gestió hotelera dels associats a Hosbec, els establiments hotelers ja tenen un volum de reserves confirmades per damunt del 80% a les províncies d'Alacant i València, i quasi del 77% en el cas de la província de Castelló, i encara falta afegir les reserves d'última hora.

També et pot interessar

stats