La valenciana és la tercera autonomia on més empreses traslladaren la seua seu entre abril i juny

La xifra, a més, suposa un canvi de tendència en comparació amb la caiguda del mateix període del 2023

Una persona davant un ordinador, en una imatge d'arxiu
Una persona davant un ordinador, en una imatge d'arxiu / GVA

La Comunitat Valenciana ha guanyat empreses en el segon trimestre de l'any en contrast amb les pèrdues registrades en el mateix període de l'any anterior. En concret, va rebre 27 noves empreses per canvis de domicili des d'altres territoris respecte de les 15 que va perdre el 2023, segons l'estudi sobre canvis de domicili publicat per Informa D&B. L'anàlisi mostra que la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més empreses han traslladat la seu entre abril i juny. A més, és la quarta quant a la facturació de les noves empreses rebudes —amb 79 milions—, segons l'estudi d'Informa D&D.

Madrid, Catalunya, Castella-la Manxa i Andalusia aglutinen el nombre més gran d'empreses que han canviat la seu a la Comunitat Valenciana durant els últims mesos. Destaca per la seua facturació Total Energies Petrochemicals Iberica SL, que durant el període mencionat ha passat de tindre la seu social de Catalunya a la Comunitat Valenciana.

La valenciana apareix en este rànquing de comunitats autònomes per darrere de Madrid i Andalusia i iguala la xifra de Castella-la Manxa. En l'altre extrem de la llista, Catalunya és el territori que més empreses ha perdut en la primera meitat del 2024, amb un total de 116. Es tracta d'una xifra molt superior a l'experimentada en el mateix període de l'any anterior, quan va perdre 33 companyies. Este balanç negatiu sorgeix de la diferència entre les 138 noves companyies assentades a Catalunya i les 254 que se n'han anat. Altres autonomies amb xifres negatives són Múrcia (-28), Castella i Lleó (-14), Navarra, i el País Basc (-13).

També et pot interessar

stats