Les vendes dels centres i parcs comercials continuen pujant, amb un 5% en el primer semestre del 2024

El sector de la restauració és el que més ha crescut, seguit del segment de moda i complements i d'equipament de la llar 

Imatge d'arxiu de l'Estepark, a Castelló de la Plana
Imatge d'arxiu de l'Estepark, a Castelló de la Plana / Estepark

Durant el primer semestre d’enguany, la indústria dels centres i parcs comercials ha continuat creixent a Espanya, tant en venda com en afluència, segons les dades facilitades per l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials. En concret, les compres han augmentat un 5% respecte al mateix període del 2023. Per activitats, la restauració és la que més ha crescut (6,6%), seguida de la moda i els complements (4,8%) i dels equipaments de la llar (3,7%). A més, les xifres d'afluència als centres i parcs comercials també s'han incrementat un 1,5%.

En total, Espanya ja compta amb 585 centres i parcs comercials, que generen 870.000 treballs, agrupen més de 32.900 comerços i suposen l'1% del PIB de l’estat. A la Comunitat Valenciana, s’espera que en els pròxims mesos òbriga el Parc Comercial la Vall, a Tavernes de Valldigna. 

La Comunitat Valenciana, la tercera amb més centres i parcs comercials

Després d'Andalusia i Madrid, la Comunitat Valenciana se situa com la tercera comunitat autònoma amb més centres i parcs comercials. En total, en suma 62 —32 a les comarques de València, 24 a les d'Alacant i 6 a les de Castelló— que agrupen més de 3.200 comerços i donen ocupació a més de 104.000 persones.

Quant a densitat, és la quinta regió amb més metres quadrats de centre comercial per habitant (397 m²/1.000 habitants), per damunt de la mitjana espanyola, que és de 351 m² per cada 1.000 habitants.

Més d'un miler de professionals es reuneixen a València

Estes xifres s’han fet públiques amb motiu del XX Congrés Espanyol de Centres i Parcs Comercials, que té lloc este dimecres i dijous al Palau de Congressos de València. L'organitzat l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials sota el lema "El centre de tots", i més de 1.200 professionals han acudit a la cita, que ha congregat les companyies principals del sector. La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de València, Julia Climent, i la directora territorial de Comerç del Ministeri d'Economia, Sara Alcaide, han inaugurat l'esdeveniment.

En paral·lel al Congrés se celebrarà la Fira Comercial, amb 28 estands, que compta amb la participació d'inversors, promotors, consultors, proveïdors i comerciants que presentaran les noves fórmules i formats comercials.

També et pot interessar

stats