La factura de la llum es dispara a causa de les altes temperatures

El preu de mitjana hui és de 105 euros per megawatt hora, un 580% més que a l'abril

Imatge d'arxiu d'una factura de la llum / À Punt NTC

Les altes temperatures de les últimes setmanes fan pujar els termòmetres i també la factura de la llum. Este dilluns, de fet, els preus han experimentat una nova pujada, ja que de mitjana es pagarà per damunt de 105 euros per megawatt hora. Encara és 12 d'agost i el preu de la llum ha trencat la barrera de 100 euros per megawatt hora durant més dies que al mes de gener.

Els 105 euros per megawatt hora que es pagaran de mitjana hui suposen un 580% més que a l'abril. Un preu disparat de l'energia per l'augment de la demanda, que les energies renovables no arriben a cobrir. “Al juliol i a l'agost l’eòlica no funciona perquè no hi ha vent. Només funciona el fotovoltaic. Per tant, hem d’usar el cicle combinat, amb l’ús del gas. El problema és que el preu del gas ha pujat, i s’espera que puge encara més en les pròximes setmanes”, explica Roberto Cavero, responsable del mercat energètic d’Atrae. 

Amb esta pujada, la baixada de l'IVA al 10% a penes es nota i només afecta els domicilis i xicotetes empreses. Sense horaris reduïts, poc marge els queda als consumidors per a poder estalviar.

El futur n'augura més pujades, almenys fins al gener. Les veus expertes creuen que, sense una gran inversió en la renovació de la xarxa de distribució elèctrica, l'única solució de les llars és apostar per l'energia fotovoltaica. De moment, els preus d'energia barata són cosa del passat... o del futur.

També et pot interessar

stats