El Consell tempteja l'oposició per evitar una pròrroga dels pressupostos de la Generalitat

En les pròximes setmanes iniciaran trobades bilaterals amb Vox, el PSPV i Compromís

El Partit Popular vol evitar una pròrroga dels pressupostos de la Generalitat / À Punt NTC

El PP busca vots en els caladors de tota l'oposició per a aprovar els pressupostos. Voldrien que tiraren avant però, en minoria com estan, reconeixen que no ho tenen fàcil. Els ponts amb Vox es van trencar a la mateixa hora que el pacte de govern amb ells i —ara— l'ombra de la pròrroga és una possibilitat real.

En les pròximes setmanes iniciaran trobades bilaterals. El trencament del pacte de govern entre el PP i Vox també va deixar en suspens les línies mestres dels pressupostos que havien començat a traçar els dos partits. El Consell reconeix que, per falta de majoria, no descarta una pròrroga, però la vol evitar. Primer, estan a l'expectativa del que faça Vox. Mentrestant, els d'Abascal a la Comunitat Valenciana guarden silenci.

Per si de cas, el PP treballarà a la recerca de consensos més amplis fins i tot amb els socialistes, que ja han dit que el govern haurà de fer cessions.

També amb Compromís, amb qui abans ja han arribat a acords, per a configurar la mesa de les Corts o per donar el sí a la llei de tracte just de la coalició. Però el més factible seria el sí de Vox o l'abstenció del PSPV.

També et pot interessar

stats