Falta mà d’obra per a la verema

La manca de relleu generacional i la marcada temporalitat del sector dificulten trobar treballadors

Agricultors veremant / À Punt NTC

La falta de mà d'obra està condicionant les contractacions per a la campanya de la verema d'enguany. La falta de relleu generacional i la marcada temporalitat del sector són factors que dificulten trobar personal per a cobrir la temporada que comença al final d'agost.  

Les cooperatives d'Utiel-Requena s'afanyen a buscar personal per a assegurar-se la mà d'obra necessària per a la verema i el fet que les contractacions siguen temporals i de poques setmanes ho complica, explica el president de la cooperativa La Immaculada, Julián Valero. És quan les empreses de treball temporal entren en joc. Han de nodrir-se d’elles, explica, però sol ser per a tasques que requereixen menys qualificació. 

Falta relleu generacional i l’envelliment de la població agrícola porta a l’abandó. Per això no és fàcil trobar mà d'obra a la comarca i moltes empreses, com la del viticultor de Requena Mariano Pérez, estan nodrides d’estrangers intercomunitaris, mentre que fa 40 anys era tot gent de la comarca, afirma. 

Tampoc és fàcil trobar mà d'obra qualificada per a operar la maquinària de nova tecnologia, que necessita personal especialitzat, indica Valero.

També et pot interessar

stats