Fira València dona una segona vida a les lones per a convertir-les en productes sostenibles

Es converteixen en motxilles, fundes o bosses de mà i la iniciativa contribueix a donar una oportunitat a dones que tenen dificultats per a accedir al món laboral

Retirada d'una lona a Fira València / À Punt NTC

Fira València reutilitzarà les lones i moquetes dels certàmens que ha acollit esta setmana per a convertir-les en productes sostenibles. Esta iniciativa aposta per reduir l'empremta de carboni i, a més, contribueix a donar una oportunitat a dones que tenen dificultats per a accedir al món laboral.

La institució ha tancat la primera setmana de la nova temporada i ara toca desmuntar les diferents instal·lacions. La iniciativa la posaran en marxa en tots els esdeveniments, ja que, per a la institució, reduir l'empremta de carboni és clau. “Tractem de desenvolupar una economia circular i una gestió responsable dels residus”, assegura Begoña Puigmoltó, directora de Sostenibilitat de la fira. 

Les lones es transformaran en motxilles, fundes o bosses de mà, que van a parar a un taller de Benetússer, a l'Horta Sud, on l'empresa social, Proyectos Extraordinarios, s'encarrega de transformar els elements. "El producte es renta i es desinfecta, i a partir d’ací es talla i es fa el patronatge d’acord amb allò que vol el client", detalla la responsable de projectes de la companyia, Marta García-Janini. 

Però, a banda de contribuir a la sostenibilitat, este projecte també dona la mà a la solidaritat. “El nostre objectiu fonamental és donar treball a persones que tenen dificultats per a accedir al mercat laboral”, explica García-Janini. Una oportunitat laboral que va consolidant-se, ja que cada vegada són més les empreses que se sumen a iniciatives com esta.

També et pot interessar

stats