Futurmoda obri les portes per a mostrar les tendències en calcer per a la temporada tardor-hivern 2025

Botes i botins en tons borgonya i acabats en pell i metal·litzats predominaran en la nova temporada

Carlçer exposat a Futurmoda / À Punt NTC

Les fàbriques de calcer ja estan dissenyant les sabates de la temporada tardor-hivern 2025. Este dimecres i dijous podem vore què preparen a Futurmoda, la fira dels components del calcer d’Elx, que és la segona més important de tot Europa.

La fira, que celebra la 52 edició, ha començat amb bones perspectives perquè els participants han incrementat un 15%. 300 firmes aporten els seus productes a este gran aparador on es dissenyen les sabates i les bosses de l’hivern del 2025. Pel que fa al públic, esperen arribar a les 7.000 visites. 

La dissenyadora Marta Pereira, ha explicat a À Punt NTC les principals tendències que es poden trobar a la fira. Per als estampats, vorem estampats animals en totes les seues versions, mentre que en els acabats predominarà la cabra i el boví. Quant als colors, dominaran els tons bordeus i borgonya, així com els acabats metal·litzats. I pel que fa als tipus de sabata, este hivern es veurà molta bota i botí. 

Encara que el sector fa anys que acusa la pujada de les matèries primeres, està esperançat en un relleu generacional que comença a consolidar-se. El president de Futurmoda, José Antonio Ibarra, s’ha lamentat que el sector ha passat uns mals anys en què la gent es formava ací i després se n'anava a treballar a l’estranger. Però ara sembla que hi ha una nova generació que agafarà el relleu amb molta il·lusió. 

Els fabricants dels components del calcer estan esperançats amb esta nova edició de la fira perquè veuen que torna la sabata amb l’etiqueta made in spain, que havia quedat arraconada els últims anys per la moda de les sabates esportives, que sobretot venen de fora. 

No ens oblidem dels nous emprenedors del sector que tenen molt present la sostenibilitat. És el cas de Teixits José Gisbert, que aposta pels fils reciclats i les matèries sostenibles. 

Països com Turquia tenen cada vegada més estands a esta fira internacional, on es poden trobar cuirs, teixits, plantilles o fins i tot el cordó o la sivella.

També et pot interessar

stats