Els hotels de tres estreles es reconverteixen a quatre per la pressió dels apartaments turístics

Les opinions en les xarxes i els webs especialitzats cada vegada importen més a l’hora d’escollir allotjament

La piscina d'un hotel en una imatge d'arxiu

Cada vegada hi ha més hotels de quatre estreles en detriment dels de tres, que es veuen assetjats també pel boom dels pisos turístics. Però les opinions en xarxes i en webs especialitzats manen més que les estreles a l'hora de triar establiment. La pandèmia fou el temps clau de la reconversió hotelera a la Comunitat Valenciana, un clar exemple de darwinisme empresarial. Fede Fuster, president d’Hosbec, ha explicat, en declaracions a À Punt, que la inversió hotelera en la Comunitat Valenciana dels últims anys ha fet que molts hotels pugen de categoria, de tres estreles a quatre, perquè el mercat demanda més eixa categoria d’hotels.

Malgrat això, hi ha hotels de tres estreles que sector i clientela consideren perfectes en qualitat preu i que no poden fer el canvi a quatre estreles per limitacions d’espai. A més, els apartaments turístics s'han menjat una part del pastís.

Ander Basarate, recepcionista de l’hotel de tres estreles Casa Bassa, assenyala que els apartaments turístics estan fent molt de mal al sector perquè fan que cada vegada es demanden menys els hotels de tres estreles.  A més, la normativa de les estreles és autonòmica, per tant, “no és igual un hotel de tres estreles a la Comunitat Valenciana, que a Múrcia, a Madrid o a Anglaterra”, indica Fuster.

I cada vegada més entra en joc un altre factor que ja és decisiu: les opinions d’altres clients. Segons el president d’Hosbec, ja importa molt més la classificació que tinga un hostalatge en un portal de venda o les ressenyes que deixa la gent en webs com ara Tripadvisor o Google, així com els comentaris en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats