El mercat estatunidenc suposa el 15% de l'exportació del calcer valencià
Avecal preveu que les conseqüències dels aranzels afecten principalment la sabata de luxe, que es fabrica al Vinalopó Mitjà
A la Comunitat Valenciana, el calcer és un dels sectors a protegir dins del pla de contraatac elaborat per la Unió Europea davant d'una guerra aranzelària que el sector veu amb preocupació.
L'estatunidenc és el primer mercat extracomunitari per al calcer, que ja suporta uns aranzels als quals se sumarien les noves càrregues: la sabata de pell passaria de tindre uns aranzels del 10% a uns del 30%; i la de tela, d'uns del 20% a uns del 40%.
El mercat dels Estats Units suposa el 15% de l'exportació del calcer valencià. Amb un preu mitjà de venda elevat, de 54 euros per parell, i, segons les veus expertes, les previsions apunten que les conseqüències dels nous aranzels afectaran principalment la sabata de luxe, que es fabrica sobretot al Vinalopó Mitjà.
"El tipus de producte que estem col·locant als EUA és un producte d’alta qualitat, de referència, que també ens dona molta visibilitat a la resta del món", manifesta Vicente Pastor, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calcer (Avecal).
Ara, s'obri un nou panorama internacional encara incert per a un sector que a la Comunitat Valenciana exporta per valor d'uns 115 milions d'euros al mercat nord-americà.