Els migrants cobren un 33% menys que els nacionals i accepten treballs més precaris, segons un informe

Només representen una quinta part de les persones aturades i, en molts casos, estan en esta situació per la lentitud de la burocràcia

Els migrants cobren un 33% menys que els nacionals i accepten treballs més precaris, segons un informe / À Punt NTC

Les persones migrants que treballen al nostre país no tenen un impacte negatiu en el mercat laboral espanyol, segons un informe que publica esta setmana la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea), titulat Algunes reflexions sobre el fenomen de la immigració a Espanya: Percepció social versus efectes reals. De fet, l'estudi constata que els estrangers accepten treballs que els espanyols rebutgen i posa l'accent en la bretxa salarial: cobren un 33% menys.

A més, només representen una quinta part de les persones aturades i, en molts casos, estan en esta situació per la lentitud de la burocràcia per a aconseguir certa documentació. Des de Comissions Obreres han reconegut que hi ha un problema de falta de personal i els migrants disposen de només sis mesos per obtindre la documentació de la Seguretat Social.

Juan Camilo Vargas i Guillermo Guerrero són un exemple d'esta situació. Tots dos han arribat des de Colòmbia i fa quatre anys que treballen a Alacant. No van tardar a trobar una feina de la seua professió.

La part més negativa és que, per a molts dels migrants extracomunitaris, les ocupacions són de baixa qualificació. Fins i tot dins del mercat negre. 

Segons este mateix informe de Fedea, al cap de cinc anys de mitjana de l’arribada a Espanya, els migrants experimenten una millora en la posició laboral: les taxes de l'atur de la població migrant baixen i, moltes vegades, són menors que les dels nadius, sobretot perquè accepten pitjors condicions laborals i, per tant, s’incorporen prompte al mercat laboral.

També et pot interessar

stats