Per primera vegada en 77 edicions la Tomatina es farà amb tomates de La Vall d'Albaida

Fins ara els productes venien de Xilxes

Tomaques cultivades a la Vall d'Albaida per a la Tomatina / À Punt NTC

Falten 35 dies per a la Tomatina de Bunyol. La festa que tiny esta localitat de roig per unes hores. La matèria primera, les tomates, les portaran per primera vegada d'una plantació de la Vall d'Albaida, i À Punt l’ha visitada. Sergio Ribes, gerent de l’empresa hortofructícola que les conrea, ha indicat en declaracions a À Punt que han plantat una mica més de 150.000 quilos per a poder cobrir la demanda de Bunyol. 

Per primera vegada, s'encarreguen de proporcionar les tomates per a esta festa multitudinària de l'últim dimecres del mes d'agost que, segons el regidor de Festes i Tomatina de Bunyol, Sergio Garza, és el primer any en 77 edicions que es farà amb tomaca valenciana.

Utilitzen la tomata de pera i la comencen a plantar al març, explica Ribes. Ara és època de collir-la per a guardar-la en càmeres de fred que ajudaran a mantindre-la en el punt de maduresa ideal per a la Tomatina, que permet que la batalla de les tomates, on poden participar 22.000 persones, siga tan pacífica com siga possible. 

Virgínia Sanz, alcaldessa de Bunyol, afirma que volen fer ple amb la festa, per això està apostant molt per fer-li publicitat i donar-li difusió en els mitjans de comunicació. 

També et pot interessar

stats