La qualitat del raïm promet un bon any en l’inici de la verema

En esta temporada, les varietats de raïm Pinot Noir i Chardonnay han madurat abans del que es preveu

Comença la verema a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Esta setmana ha començat la verema de les varietats primerenques a Requena i la Font de la Figuera (Costera). Malgrat el gran repte que suposa la falta d'aigua i la sequera, la qualitat del raïm promet un bon any.

Comença la verema de les varietats més primerenques. Els agricultors asseguren que estos dies són molt il·lusionants i emocionants. “Esperem que siga una collita que comence de la mateixa manera que ha acabat”, manifesta l’avicultor Rafa Navarro. 

En esta temporada, les varietats de raïm Pinot Noir i Chardonnay han madurat abans del que es preveu. Un avançament de quatre a cinc dies respecte de l'any passat. “Creiem que pot ser un any molt bo per a nosaltres. La fruita està molt sana”, celebra María José López, cellerera de Chozas Carrascal. Tot i el bon pronòstic, la falta de pluges continua sent tot un repte i les vinyes estan sotmeses a un gran estrés hídric.

La sequera pot afectar les vinyes de diferents formes. Afecta la producció, la vegetació i tots els aspectes de la vinya en general. Encara que la qualitat del raïm enguany és excepcional. Malgrat els desafiaments, esta verema porta, amb ella, qualitat de raïm i bon vi.

També et pot interessar

stats