Les reclamacions al Banc d'Espanya es disparen i superen les de tot el 2023

S'han registrat 38.619 queixes, la majoria relacionades amb despeses hipotecàries, i la xifra s'acosta al rècord del 2017, amb més de 40.000 reclamacions

Es disparen les reclamacions al Banc d'Espanya / À Punt NTC

Les reclamacions al Banc d'Espanya s'han disparat durant el primer semestre de l'any i ja superen les de tot el 2023. En total, s'han registrat 38.619 queixes, la majoria relacionades amb despeses hipotecàries. Una xifra que ja supera la de l'any passat, que va ser de vora 33.000, i que s'acosta al rècord marcat el 2017, amb més de 40.000 reclamacions.

Un dels que ho ha fet és Óscar Vilaplana, veí de Xirivella (Horta Sud) que des de fa sis anys reclama al seu banc que li torne les despeses que li va cobrar per gestionar la hipoteca. Després de rebre una resposta negativa, ha acudit al Banc d'Espanya, que li ha dit que no es pot fer càrrec d'eixa gestió perquè no tenen competències per a resoldre estes reclamacions.

Davant d'este escenari, les organitzacions de consumidors conviden a no tirar la tovalla i animen a dur-les a la justícia. 

Les hipoteques suposen vora el 31% de les reclamacions que rep el Banc d'Espanya, seguides per les targetes bancàries i els comptes corrents.

També et pot interessar

stats