Rècord de passatgers als aeroports de València i Alacant-Elx

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, defensa que les dades avalen que les coses s'estan fent bé

Els aeroports valencians arriben a xifres rècord / À Punt NTC
12 d'agost 2024 - 21:49

Els aeroports valencians mantenen el ritme de rècord en este 2024. Juliol ha marcat xifres mai vistes en la seua història. En el cas de l'aeroport d'Alacant-Elx s'han quedat a molt poc dels dos milions de passatgers.

La major part dels viatgers procedeixen de fora d'Espanya. De fet, en els set primers mesos de l'any, s'han fet un total de 65.000 operacions, un 15,1% més que l'any passat.

També l'aeroport de València ha batut el seu rècord en este mes, amb més d'1.086.000 passatgers. En el 2024, la terminal aèria valenciana ha gestionat per ara 6.134.000 passatgers, un 10,7% més que el juliol del 2023.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha pronunciat al respecte en les seues xarxes socials i ha dit que "les dades avalen que s'estan fent bé les coses".

Darrere d'estes xifres d'èxit, la Comunitat Valenciana s'enfronta a un escenari de massificació en determinades zones. Associacions veïnals i col·lectius demanen “un canvi real en la gestió urbana i en el model socioeconòmic” de les ciutats. Denuncien la pujada de preus del lloguer, l'augment de pisos turístics i l'eliminació de negocis i bars de tota la vida, però també la precarietat del sector.

També et pot interessar

stats